Kvásková pizza

mysulka Kuchařka:

2 kulaté pizzy Pizzy 5 názorů

56

Suroviny

1 polévková lžíce kvásku
65 g pšeničné mouky chlebové
75 ml vlažné vody
250 g mouky, buď chlebové, nebo hladké
125 - 140 ml vlažné vody
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
rajčatová omáčka
oregano, nebo koření na pizzu
šunka, klobása...
mozzarella, gouda, gorgonzola...
žampiony
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lžíci kvásku, mouku a vodu promícháme, přikryjeme folií a necháme stát na teplém místě, až kvásek zdvojnásobí objem. Buď přes noc, nebo připravíme ráno a necháme do odpoledne.

  2. Ke kvásku přidáme prosátou mouku, sůl, olej a vlažnou vodu, té přidáme tolik, aby šlo vypracovat vláčné těsto. Propracované těsto necháme v míse, zakryjeme folií a dáme kynout na teplé místo, na 2 - 3 hodiny.

  3. Po vykynutí rozdělíme na 2 díly, těsto rukama rozprostřeme na plech, potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme kořením a dále si dozdobíme podle vlastní chuti. Já jsem dala mozzarellu, šunku, klobásu, žampiony a trochu goudy. Pečeme na 200 - 220°C, přibližně 15 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kvásková pizza

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kvaskova kuchařka domácí kvásková pizza moje kvásková kuchařka

Zapomněl/a jsem heslo