Domácí chléb s otrubami
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
Dáme do pekárny ve správném pořadí a zapneme program základní nebo klasik.
Nejprve si do vody dáme psylliové semínko, aby nám vznikla náhrada lepku. Aspoň na 10 minut, ale déle je lépe. V troše mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky a…
Suroviny dame do pekarne v poradi ako su napisane. V pripade, ze mame drozdie mrazene, tak ho vlozime rovno do mlieka. Nastavime program cesto (zakladny).Po ukonceni…
Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší, hlubší mísy tuk. Přidáme obě mouky, žloutek, ocet, vodu a sůl a nejlépe rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto…
Ze všech přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout. Vyválíme silnější plát, tvoříme rohlíky a do každého vložíme kus uzeniny.Necháme opět vykynout. Potřeme vejcem,…
Do mísy nasypeme mouku, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Zamícháme a přidáme máslo. Prsty promícháme jako bychom dělali drobenku. Poté přilijeme 2/3 vody a…
Dýňové noky Rozpálíme si troubu na 200°. Máslovou dýni nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do změknutí (zhruba 40 minut). Chvilku…
Do vody s cukrem jsem rozdrobila droždí a nechala vzejít kvásek. V kastrůlku jsem nechala rozpustit máslo. Do mísy jsem si vsypala odměřené mouky a sůl. Ale pro…
Den předem umícháme rozkvas. Všechny suroviny spolu dobře promícháme a zakryté necháme v teple místnosti 12-14 hodin kvasit.V nepřilnavém hrnci rozpustíme drobně krájené…
Po zaznění zvukového signálu přidat 100 g na kostičky nakrájeného salámu vysočina. Program KLASIK, velikost II, kůrka střední.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, tuk a sýr a nakonec kvásek z mléka, cukru a droždí. (Pokud použijeme DP, dáváme suroviny v pořadí tekuté-sypké, droždí s…
Do nádoby dáme vodu a sůl a přisypeme smíchanou mouku s droždím. Program na základní chléb, propečení dle chuti, ale střední je dobré. Pokud přidáte semínka, tak až po…
V hlubší míse smícháme pivo, žitnou mouku, sušené i čerstvé kvasnice, med a 1/2 hrnku vlažné vody. Na teplém místě necháme 1 až 1,5 hodinky kynout. Kvásek smícháme s…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba…
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba…
Omáčka: V hrnci na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme rajčata a cca 10-15 minut povaříme (pokud máme rajčata celá oloupaná, vidličkou rozmělníme). Odstavíme z…
Lžíci kvásku, mouku a vodu promícháme, přikryjeme folií a necháme stát na teplém místě, až kvásek zdvojnásobí objem. Buď přes noc, nebo připravíme ráno a necháme do…
Tekuté a poté sypké suroviny vložíme do pekárny a nastavíme ji na program základní, velikost střední, stupeň opečení také střední. Po signálu přidáme semínka.
Uděláme klasický kvásek a ze směsi mouky, mléka, másla a soli vymícháme těsto. Pozor na přelití kvásku, aby se "neutopil". Těsto by se nemělo lepit, po vypracování je…
Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané,uzavřeme,zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.Po ukončení…
V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom…
Suroviny dáváme do pekárny poslupně jak je to napsané, peču to jako velký chleba klasik. Dá se samozřejmě upéct i v normální troubě.
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Falešný "rybí salát" nebo vlašák z květáku chutnají skvěle a jsou zdravější než originály
Dokonalý mražený dezert? Krémové italské semifreddo připravíte snadno i doma!
Slovenské nudle párance bývaly jídlem dřevorubců: S brynzou, rozmačkanými bramborami a slaninou chutnají skvěle