Kmínový chléb ke snídani

mneneznas Kuchařka: mneneznas

Slané pečivo 8 názorů

Suroviny

1 kg chlebové mouky
2,5 lžičky soli
2,5 lžičky kmínu
3 lžíce octa
400 ml vlažné vody
200 ml vlažného mléka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek: do mísy dáme půl hrnku vlažné vody, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, kostku droždí, promícháme a dáme na teplé místo asi na půl hodiny vzejít.

  2. Do kvásku prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín, ocet, vodu a mléko. Uhněteme těsto a dáme na hodinu kynout.

  3. Pak těsto přemísíme a dáme ještě na dvacet minut kynout.

  4. Potom těsto vyválíme do tvaru bochníku a dáme péct na 200°C půl hodiny a pak teplotu snížíme na 160°C a pečeme ještě půl hodiny. Během pečení potíráme slanou vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kmínový chléb ke snídani

Tématické fráze: kminovy chleb snídaně s novou pečení chleba v čem péct chleba kmínový chleba rychlý kmínový chléb recept knmínový chleba s česnekem rychly kminovy chleb domácí kminový chleb snídaně s novou c.z snídaně recepty snidane z chleba snídaně, chleba chleb k snidani pečený chléb ve snídani s novou pečení chleba ve snídani s novou rychlý kmínový chleba snídaně s novou chleba snídaně s novou domácí chléb snídaně s novou kvásek na chleba snídaně a novou pečení chleba

Zapomněl/a jsem heslo