Klobásový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky ingrediencie dáme v uvedenom poradí do pekárne okrem klobásy a zapneme sogram SPRINT ( pekáreň ETA ). Po zapípaní pridáme nadrobno narezanú klobásu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 436 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,90 g |
Tuky | 1,30 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Všetky ingrediencie dáme v uvedenom poradí do pekárne okrem klobásy a zapneme sogram SPRINT ( pekáreň ETA ). Po zapípaní pridáme nadrobno narezanú klobásu.
Těsto vytvoříme z jednoho dílu mouky a jednoho dílu vody. Pokud se těsto s grahamovou moukou lepí přisypeme do něj trošku hl.mouky. Z těsta vyválíme tenké placky které…
Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…
Podrobný popis postupu pečení chleba jednak s kváskem a jednak s droždím. Pečení těsta se zdá složité i když není. Ale vůně, která se pak line celým bytem se vám odmění…
Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…
V míse smícháme obě mouky,vločky, prášek do pečiva, špetku soli, na kostičky nakrájené hrušky a nasekanou čokoládu. V druhé míse smícháme vejce, máslo, cukr a mléko. Do…
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme 20 bochánků, naskládáme na plech s podložkou. Bochánky zploštíme a prstama mírně promačkáme, aby vznikl důlek, do kterého dáme…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby nejdříve dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, pak obě dvě mouky…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Všechny kapalné suroviny (dát jako první) na to (sůl, mouky a vykynutý kvasek). Kvasnice smíchat v hrnku s cukrem, (po chvíli míchání vidličkou je z droždí a cukru voda)…
Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Celozrnný (s delším kynutím).Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj…
Suroviny na těsto vyšleháme a v dortové formě upečeme na 180°. Šlehačku připravíme dle návodu ( část mléka můžeme nahradit mandarinkovou šť.), přidáme tvaroh, popř.…
Do mísy dáme obě dvě mouky, vmícháme sůl a cukr, přidáme vlažnou vodu, jogurt a rozdrobené čerstvé droždí. Ručním šlehačem s háky vypracujeme středně husté těsto.…
Program těsto. Hlídám zda těsto moc nelepí - dosypu trochu mouky, pokud se drolí, přileji trochu vody. Rozdělíme na 12 kousků a upleteme housky. Necháme na plechu…
Do misy preosejeme všetky múky, zmiešame so soľou, urobíme do múky jamku. Do jamky dáme žltok, olej ,cukor, rozdrobené droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka,…
Po zaznění zvukového signálu přidat 100 g na kostičky nakrájeného salámu vysočina. Program KLASIK, velikost II, kůrka střední.
Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší. V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba…
Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto (jen kynutí).Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší…
Nejprve si připravíme kvásek. Z už odvážených surovin odebereme trochu vlažné vody, lžíci hladké mouky, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Vše smícháme, přikryjeme…
Do menšího množství z už odměřeného mléka si dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme ho vzejít. Obě dvě mouky promícháme i se solí, přidáme zbytek mléka, kvásek a…
Všetky ingrediencie dáme do pekárne, najprv tekuté, potom sypké. Program : KLASIK (základný)
Rohlíky: Do části vlažné vody přidáme cukr, trošku hladké mouky, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Obě mouky smícháme se solí,…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…