

Chlebík Vysočina
Suroviny
- 2 hrnky vody
- 2 lžičky octa
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek světlé chlebové mouky
- 1 hrnek grahamové mouky
- 2 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky sušeného droždí
- 100 g Vysočiny
Postup přípravy receptu
Po zaznění zvukového signálu přidat 100 g na kostičky nakrájeného salámu Vysočina.
Program KLASIK, velikost II, kůrka střední.
Poznámka od kuchařky
dobrý, voňavý, nadýchaný chleba
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chlebík Vysočina
-
Jana Remková: Grahamovou mouku koupíš ve zdravé výživě nebo v Kauflandu, kde to je Celozrnná mouka speciál - má fialový pruh a je jí jen 800g
-
Jani, myslím, že ve vaření a snad i pečení, nejsem začátečník. . .tak zrovna kvůli chleba v domácí pekárně bych si digi váhu určitě nekupovala.
To co neovlivníš, je množství lepku v mouce. . . . . a když dáš tuty přesně té a té mouky do pekárny. . . tak stejně musíš třeba přisypat trochu více apod. . . .. .
Chleba se sýrem. . . nikdy nevíš na tuty kolik má tuku, vejce váží taky každé jinak. . . . . . . . já prostě sypu dle receptu, pak hlídám konzistenci těsta . . .dosypu, nebo doleji a pak už jenom čekám na zapípání -
Teda kedlubno, jestli sis ten recept vymyslela, tak klobouk dolů
Strašně se mi líbí, že je to na hrnky, protože, ač jsem si nemyslela, že to budu někdy potřebovat, uvažuji o digitální váze právě kvůli chlebu
-
jj, klidně i špaldovou, nebo žitnou, zachovat 4 hrnky hlídat konzistenci těsta - nelepivá koule .
Jani grahamovou mají v kauflandu !
Mimochodem tento recept jsem si vymyslela asi před rokem a půl a už jsem ho viděla na několika webkách, takže zřejmě chutná -
Jani já bych dala klidně jinou mouku, třeba celozrnnou nebo špaldovou. Jen je potřeba pak ohlídat konzistenci těsta.
-
Ten chlebík mne láká!!! Jen nemám grahamovou mouku, tu jsem tady v okolí zatím neviděla, nedala by se nahradit třeba špaldovou, nebo, co já vím, nějakou, co mám ve špajzu
+