Chlebík Vysočina

kedlubna Kuchař:

Domácí pekárna 6 názorů

43

Suroviny

2 hrnky vody
2 lžičky octa
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek světlé chlebové mouky
1 hrnek grahamové mouky
2 lžička soli
1 lžička cukru
2 lžičky kmínu
2 lžičky sušeného droždí
100 g Vysočiny
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Po zaznění zvukového signálu přidat 100 g na kostičky nakrájeného salámu Vysočina.

  2. Program KLASIK, velikost II, kůrka střední.

Poznámka

dobrý, voňavý, nadýchaný chleba

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Chlebík Vysočina

  • shineon shineon

    Jana Remková: Grahamovou mouku koupíš ve zdravé výživě nebo v Kauflandu, kde to je Celozrnná mouka speciál - má fialový pruh a je jí jen 800g

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    Jani, myslím, že ve vaření a snad i pečení, nejsem začátečník. . .tak zrovna kvůli chleba v domácí pekárně bych si digi váhu určitě nekupovala.
    To co neovlivníš, je množství lepku v mouce. . . . . a když dáš tuty přesně té a té mouky do pekárny. . . tak stejně musíš třeba přisypat trochu více apod. . . .. .
    Chleba se sýrem. . . nikdy nevíš na tuty kolik má tuku, vejce váží taky každé jinak. . . . . . . . já prostě sypu dle receptu, pak hlídám konzistenci těsta . . .dosypu, nebo doleji a pak už jenom čekám na zapípání ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Teda kedlubno, jestli sis ten recept vymyslela, tak klobouk dolů:-O Strašně se mi líbí, že je to na hrnky, protože, ač jsem si nemyslela, že to budu někdy potřebovat, uvažuji o digitální váze právě kvůli chlebu:-/

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    jj, klidně i špaldovou, nebo žitnou, zachovat 4 hrnky hlídat konzistenci těsta - nelepivá koule .
    Jani grahamovou mají v kauflandu !
    Mimochodem tento recept jsem si vymyslela asi před rokem a půl a už jsem ho viděla na několika webkách, takže zřejmě chutná ;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Jani já bych dala klidně jinou mouku, třeba celozrnnou nebo špaldovou. Jen je potřeba pak ohlídat konzistenci těsta.:-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ten chlebík mne láká!!! Jen nemám grahamovou mouku, tu jsem tady v okolí zatím neviděla, nedala by se nahradit třeba špaldovou, nebo, co já vím, nějakou, co mám ve špajzu:-D:-?:yes:+

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: grahamová buchta grahamová mouka buchta z vysočiny nadýchaný chléb buchta z vysočiny recept domaci chleb visocina recepty na chleba z domácí pekárny nadýchaný chléb z domácí pekárny nadýchaný chleba recept mouka grahamová recepty z vysočiny recept na chleba bez lepku chlebík z domácí pekárny recept na nadýchaný chleba pekárny vysočina vysočina recept visocina salam kolik lepku má špaldová mouka chléb vysočina z domácí pekárny chleba bez lepku recept

Zapomněl/a jsem heslo