Grahamy od Milleny

aja.g Kuchařka: aja.g

Domácí pekárna 9 názorů

Suroviny

300 ml vody
1 lžíce oleje
1 1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
300 g grahamové mouky
250 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného droždí nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme bulky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.

  2. Pak pomašlujeme vejcem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C cca 15-20 minut. Hotové pečivo ihned sundáme z plechu na mřížku.

Poznámka

Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Grahamy od Milleny

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    socatko- tak zkus vyzkoušené recepty, je jich všude spousta. A když se ti chleba propadne, tak je hodně vody, nebo droždí. Mrkni http://domacipekarny.dama.cz/ ;-)

    Odpovědět

  • socatko socatko

    :-O jee, to je nadhera..Me v te domaci pekarne nejde pect :( Koupila jsem si mouku, kde se jenom pridava voda, a stejne se mi chleba propadl ve stredu a navic bylo testo hrozne mazlave, jakoby nedopecene, vodove ;-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ...alebo kupujem samotné otruby a pridávam do bielej múky...:-)

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    To je fajn, já už bílé pečivo ani nemusím:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Já na to tmavší pečivo pomalu přecházím a taky přidávám třeba jen menší část nějaké celozrné mouky a zbytek normální pšeničné hladké. Ale tady i ta grahamová má své plus, i když je jí jen slabší polovina. Bulky jsou celozrné alespoň z části a ještě obsahují otruby. Měla jsem je na snídani a jsou měkké a vláčné:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja dávam pomer 300 g hladká a 200 graham...tiež mám bledé...potieram vodou (- nechce sa mi rozpatlať vajce, zvyšok obyčajne trčí v chladničke zabudnutý a potom sa spláchne...) Inak recept super +

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Ono to s tou grahamovou moukou není až tak moc celozrnné. A můžeš si přidat víc hladké, když máš raději bílé pečivo:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dnes jsem tyto grahamové bulky pekla, přidala jsem do těsta trochu žitného kvásku. Potírané jsou jen vlažnou vodou, vypadají proto nějak bledě:-)) Tento druh pečiva má rád můj otec a já se taky snažím péct více s celozrnou moukou. Ale každý v rodině má rád něco jiného. Jinak :yes: a +;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

Tématické fráze: grahamové pečivo graham grahamové pečivo recept grahamové sušenky recept grahamy domácí grahamy recepty z grahamové mouky grahamy recept grahamové bulky grahamové pečivo recepty recept na grahamy pečení grahamu grahamová mouka grahamová mouka recepty graham pečivo recept grahamy recept na grahamove pecivo domácí grahamové sušenky pečivo z grahamové mouky grahamove testo

Zapomněl/a jsem heslo