Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné šneky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Suroviny

Porce: Dle velikosti

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 089 kJ /
2 411 kcal
Bílkoviny56,46 g
Tuky89,70 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 9,68 g
Sůl24,00 g
Sacharidy336,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto (jen kynutí). Krok 2: Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme vzejít kvásek, ten pak vlijeme do mísy k ostatním surovinám a zpracujeme me hladké a nelepivé těsto. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, jednu dáme na jemně vysypaný vál, vyválíme ji na obdélník o tloušťce asi 3 mm (silnější radši ne, těsto ještě bude kynout) a radýlkem (nožem) nakrájíme stejně široké pruhy (do 5 cm). Na ně pak klademe plátky anglické slaniny, vyždímané zelí a trošku zakysanky. Krok 4: Pokladené plátky zavineme, příliš neutahujeme a klademe řeznou plochou na plech s pečicím papírem. Horní stranu rozevřeme prsty jakoby do vykvetlého květu a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme šneky ze všech stran lehce slanou vodou, do květu nasypeme nahrubo nastrouhaný sýr, lehce ho vtlačíme a dáme péct na 185°C na asi 20 minut (dle velikosti šneků). To samé uděláme i s druhou půlkou těsta. Krok 5: Šneky podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivečkem.

Zveřejněno 27. 12. 2009

Poznámka autorky mirca75

Zelí do šneků můžete i lehce prolít vodou a pak vyždímat,aby nebylo tak kyselé, ale nám to nevadí.Zelí ždímám tak, aby nebylo úplně suché, ale taky aby z něj nekapala voda.

Toto jídlo je hodně syté a tak někdy udělám šneky jen z části těsta a ze zbytku umotám rohlíky nebo housky třeba k večeři nebo snídani.

Je lepší krájet pruhy tenčí, třeba 3 cm, aby nebyly šneky tak vysoké. Když se dělají větší ,tak pak obvykle stačí na jídlo jen jeden kus a jste plní ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZNl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZNl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Mám stejný dotaz jako m.lumicek - dá se v receptu nahradit grahamová mouka něčím dostupnějším? Lze například použít víc té klasické celozrnné? Ráda bych zítra tenhle recept vyzkoušela, ale nemám tušení, kde takhle narychlo sehnat grahamovou mouku. :-(

Dá se grahamová mouka úplně vynechat a nebo nahradit jinou?

nemají chybu:yes::-)

Lucko82:-)díky moc za vyzkoušení i za fotečku;-).Máš je moc pěkné a jen škoda,že si teď nemůžu vzít já jeden od tebe:-p-mám mlsnou:-8.Lucko:-)jestli tě můžu poprosit,tak tu "paní" schovej pod klávesnici a tykej mi;-):-K.Na Topkách si tykáme všichni a navíc-jsem tu tak nějak na tu Mirču zvyklá,tak proč to měnit;-).

přidala jsem i fotku:-8:-D

Šneky jsem dnes vyzkoušela a musím říct,že jsou výborné.Určitě doporučuju k vyzkoušení.Neměla jsem tak hezké jako paní Mirca75,ale to určitě vypiluju,protože se u nás budou dělat často:-p.

Mirčo, to je ale krása a hned bych ochutnala...:-p Ukládám i přes svůj respekt ke kynutému těstu - třeba se do toho někdy pustím - tvoje recepty jsou super podrobné návody, tak by to snad šlo...:-K

Miruš, krásný recept:-p. Šneci jsou vděčný recept, ať naslano nebo nasladko. Stále řeším klasicky, vyválím obdélník (kynuté, křehké nebo listové), rozmístím suroviny, zavinu a krájím šneky;-). Hezký fotopostup. :-!:-)):yes::yes::-K +13

jéé děkuji :-p:-),pekárnu jsem dostala pod stromeček a teprve se učím ji používat,tak doufám,že se mi šnečci podaří:-8.

Lucko82:-)jen si klidně vezmi;-)-úplně na konec jsem přidala jeden zvlášť pro tebe:-p;-):-)).Díky za pochvalu a budu ráda když ozkoušíš:-8.
Díky všem;-).

Kdyby to šlo,hned bych si jeden z fotky vytáhla:-p.Šnečci vypadají nádherně.V nejbližších dnech je určitě vyzkouším:-K
Posílám bodík.

:-p:-p:yes::yes:Dám ti bodík a pryč odsud :-D:-D

Miri, zajímavý recept a krásné fotky.:yes:

No tak to vypadá senzačně a fotky nádherné!! :-p:yes::yes:+9.

Miruš, to je nádhera:-O:yes::yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
zelni sneci, zelny sneci, zelné šneci, zelné šneky z listového těsta, zelní šneci z listového těsta, sneky, domácí těsto na šneky, listové těsto naslano šneci, vegetariánské šneky, zelný šnek z listového těsta, kynuté šneky se zelím, šneky na jídlo, domácí šneky, zelné recepty, kynute zelni sneci, zelné houstičky, smetanové šneky z listového těsta, šnek domácí, zelné šneky z kynutého těsta, jidlo ze sneku

Suroviny:
voda, podmáslí, cukr, sůl, olej, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, mouka grahamová, droždí čerstvé, zelí kysané, slanina anglická, smetana zakysaná, sýr eidam

Přidat fotografie receptu