Piškotová bublanina
Recept ještě nebyl hodnocenK létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vláčná bublanina plná ovoce. Jaké ovoce zvolíte, je čistě jen na vás. Bublanina je skvělá s třešněmi, jahodami, borůvkami nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vláčná bublanina plná ovoce. Jaké ovoce zvolíte, je čistě jen na vás. Bublanina je skvělá s třešněmi, jahodami, borůvkami nebo…
Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, olej, sůl a droždí. Všechno promícháme a vypracujeme hladké tekutější těsto, můžeme přidat mléko. Těsto necháme 30 minut odpočinout,…
Díky domácí pekárně můžete připravit kynuté těsto téměř bez práce. Využijte toho a upečte skvělé koláče s jablečnou náplní ovoněnou skořicí, posypané křupavou drobenkou.…
Makovec promáznutý pikantní marmeládou je nápaditá obměna klasické lité buchty. Mák se svou oříškovou chutí a marmeláda v kousku sladkého dezertu je dobrá volba. Upéct…
Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější než knedlíky houskové či bramborové. Pokud…
Ve velké míse smícháme droždí, cukry, mouky a sůl. Rostlinné máslo rozpustíme a nalijeme do něj mléko. Počkáme, dokud směs nevychladne cca na 37°C a poté jí vlijeme do…
Nastrouhané brambory, mouku, žloutky, cukr, mléko a sůl smícháme, pak do těsta zlehka zamícháme tuhý sníh z bílků.Z těsta tvarujeme pomocí dvou lžic drobné noky a…
Zapneme troubu na 170°C a plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Nejprve uděláme drobenku. Do misky dáme mouku, cukry, nastrouháme tuhé máslo, vypracujeme…
Jednoduchý koláč k poobědové kávičce, který je z dostupných surovin, které máme všichni doma. Ovoce lze použít jakékoli podle chuti. Pokud nemáme čerstvé ovoce, můžeme…
Jednoduchý koláč k poobědové kávičce, který je z dostupných surovin, které máme všichni doma. Ovoce lze použít jakékoli podle chuti. Pokud nemáme čerstvé ovoce, můžeme…
Tvaroh smícháme s moukou, rozpuštěným tukem, vajíčkem a špetkou soli.Z dobře vypracovaného těsta lžící namáčenou ve vodě vykrajujeme malé nočky a vhazujeme je do vařící…
Bábovka z tvarohu už se mezi hospodyňkami značně rozšířila a kdo ji zkusí, nedá na ni dopustit. A není se čemu divit, protože vláčnější bábovku snad ani nenajdete. Menší…
Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou je klasika. Ale co se stane, když přidáte do těsta pár lžic rumu? Vyzkoušejte náš recept a možná budete přidávat rum do těsta…
Knedlíky plněné uzeným masem jsou domácí klasika, která se nikdy neomrzí. Doplňte je chutně připraveným podušeným kysaným zelím a na talíři na každý knedlík nezapomeňte…
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás zaručeně zasytí. Díky…
Mezi oblíbené kynuté buchty můžeme zařadit dvojctihodné koláče, což je jiný název pro moravské koláče. Jejich specifikem je použití dvou druhů náplní. Tvarohová uvnitř…
Období sklizně cuket je tu a všichni hledají inspiraci co z této nízkokalorické zeleniny připravit. Cuketové noky jsou rychle připravené a vašim strávníků se z nich…
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl a mouku. Rukama uhněteme nelepivé těsto. Podle potřeby můžeme přisypat mouku. Hotové těsto rozdělíme na asi 20 částí a tvoříme z nich…
Knedlíky kypřené práškem do pečiva jsou tužší než kynuté s kvasnicemi. Zase mají tu výhodu, že mohou být rychleji uvařené, protože nemusí kynout. Záleží na zvyklostech…
Dostali jste chuť na sladký oběd a nebo vám zbyly brambory z předešleho dne? Skvělý recept, kterým uspokojíte chuťové buňky a jistě oživíte rodinný jídelníček. Těsto je…
Do mísy dáme, mouku, sůl a vejce. Ve vlažném mléce namočíme kvasnice. Až začnou pracovat, přidáme do mísy. Vytvoříme těsto které podle potřeby ředíme dalším vlažným…
Dáme vařit vývar: kachní droby, krk a křídla dáme do studené vody a když se začne dělat pěna, sebereme ji a poté přidáme sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, 1…
Bábovka už po celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější moučníky českých kuchyní. Tato bábovka je příjemně vláčná díky zakysané smetaně a strouhanému jablku a zajímavě…