Sekaná v srnčím hřbetu
Recept ještě nebyl hodnocenmleté maso okořeníme dle chuti či zvyklosti, vymažeme formu na srnčí hřbet a asi v tloušťce 1 cm "naplácáme" ochucenou sekanou (asi 2/3 množství), dvě vajíčka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
mleté maso okořeníme dle chuti či zvyklosti, vymažeme formu na srnčí hřbet a asi v tloušťce 1 cm "naplácáme" ochucenou sekanou (asi 2/3 množství), dvě vajíčka…
Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160°C.Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.Tuk se žloutky,…
Jeden z nejoblíbenějších receptů jak zpracovat přebytek jablek. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout citronem, aby byl…
Bábovkovou a nebo dortovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C.Celá vejce vyšleháme s cukrem…
Letní dort, plný jahod, vypadá na pohled opravdu nádherně. Krásně obložený cukrářskými piškoty, převázaný stuhou, potěší nejen narozeninové oslavence. Sladký dezert…
Uvařené brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.Z těsta vyválíme…
Cuketové lodičky, placičky nebo grilovaná cuketa. Točíte v kuchyni stále dokola stejné recepty a cuket pořád neubývá? Zkuste je zužitkovat v moučníku. Jednoduchá buchta…
Robot, kutr. Do mísy s noži dám mouku, na to vejce, případně pokapu mlékem a spustím kutr na max.výkon (tj. ne na 1,2 nebo 3, ale na druhou stranu) jen na vteřinu (tedy…
Brambory (bez slupky) nastrouháme najemno, vodu z nich z části slijeme a smícháme s vejcem, solí, moukou a strouhankou. Pořádně promícháme.Lžící nabíráme těsto a v ruce…
Neobvyklá kombinace nudlí a zelí v sobě skrývá dobrotu z dob dávno minulých. Vracející se recepty z dob našich babiček nás přesvědčují, že si můžeme pochutnat i na…
Věnečky jsou pokladem mezi cukrovím. Odpalované těsto je náročnější na přípravu, stejně tak pečení věnečku, kdy promlouváme k troubě, aby naběhly. Jakmile se však dílo…
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a smícháme s moukou, vajíčkem, (když je těsto příliš řídké, tak můžeme přidat mouku krupici) osolíme a přidáme zbylé suroviny…
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je rozmačkáme jako na bramborové knedlíky, přidáme 1 celé vajíčko, osolíme, dáme 1 celou kostku tvarohu (měkký, nízkotučný) a…
Housky pokrájené na drobné kostičky zvlhčíme mlékem s rozkvedlaným žloutkem, solí a rozehřátým máslem, lehce promícháme a necháme prosáknout. Do housek vmícháme polovinu…
Smícháme žloutky, cukr, olej, vodu, pol. mouku, prášek do pečiva a sníh s bílků. Upečeme plát. Jahody rozmačkáme, zahřejeme mírně na kaši, přidáme trochu cukru, 2…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme trochou vlahého mléka, do kterého jsme zamíchali moučkový cukr. Necháme vykynout kvásek. Na…
Máme-li uprostřed léta chuť na rychlý, lehký a osvěžující moučník, pojďme si připravit jogurtovo-tvarohový koláč se švestkami. Ovoce můžeme obměňovat podle sezóny, nesmí…
Ravioly jsou velmi oblíbené plněné těstoviny. Tenká vrstva těsta přehnutá napůl v sobě skrývá žampionovou náplň. Uvařené ravioly pak skvěle doplní lahodná omáčka z…
Sladká tečka s kyselejším podtónem. To je přesně tato buchta, která je protkaná kuličkami rybízu a kousky čokolády uvnitř vláčného a nadýchaného jogurtového těsta.…
Šťavnatá jablka zasypaná skořicí a ořechy tentokrát na plech dáváme jako první, jsou základ pro obrácený koláč. Na ně pak vlijeme těsto s hrubou moukou. Upečený jej ale…
Do mísy dáme, mouku, sůl a vejce. Ve vlažném mléce namočíme kvasnice. Až začnou pracovat, přidáme do mísy. Vytvoříme těsto které podle potřeby ředíme dalším vlažným…
Všechny suroviny, kromě jahod, smícháme. Těsto vlijeme na předem připravený vymazaný plech. Dáme na něj jahody rozkrojené napůl. A posypeme drobenkou.Peču cca na…
Dort lesní mech, který vypadá úžasně a chutná skvěle, by chtěl každý. Podle receptu poměrně snadno vytvoříte tuto efektní nádheru, obsah špenátu chuť dortu nijak…
Máte rádi medové řezy ale netroufáte si na pečení medových plátů? Tento recept počítá s jistou úlevou a zároveň nešidí chuť. Spojení medu a ořechů přímo volá o přípravu…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
MasterChef Česko: Jak na nejlepšího králíka na paprice? Omáčce prospěje jeden fígl navíc!
Turecký med není jen sladká pouťová dobrota. Skvělý je i na Vánoce. Připravuje se snadno, chce to jen trochu trpělivosti při míchání
Josef Maršálek „dopekl“ i dotančil ve StarDance. Tohle v závěrečné řeči slavný cukrář vzkázal všem divákům