Zelné šlíšky

hosta Kuchařka: hosta

4 porce Ostatní 8 názorů

Suroviny

cca 700 g bílého hlávkového zelí
cca 500-600 g hrubé mouky
1 PL soli
5 cibulí
sádlo
150 g uzené slaniny
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí nadrobno nakrouháme a promneme se solí, aby pustilo vodu a zkřehlo. Necháme min. půl hodiny stát.
    Nakrájíme cibuli na kostičky a na sádle ji osmažíme. Osmažíme také pokrájenou slaninu.

  2. Do zelí zapracujeme postupně mouku, těsto by mělo být husté asi jako na knedlíky. Počítejte s tím, že po chvíli, když nasaje vodu ze zelí, trochu zhoustne. Vytvoříme dva válečky, odkrajujeme z nich kousky a vyválíme menší šlíšky - asi jako šišky z bramborového těsta.

  3. Dáme postupně vařit, po vyplavání na povrch ještě chvíli povaříme - tak 3-5 minut - a důkladně scedíme. V pekáčku promícháme s opečenou cibulí a slaninou a necháme dozlatova zapéct.

Poznámka

Zdroj: Regionální kuchařka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 823 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelné šlíšky

  • traktor traktor

  • Lubo54 Lubo54

    hosta: Dakujem pekne za odpoved. Pekny den :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Lubo54: drží bez problémů, posolené zelí změkne a s moukou se dobře zpracuje.

    Odpovědět

  • Lubo54 Lubo54

    Dobry den,chcem sa spytat na to, ci zelí s mukou udrzi svoju konzistenciu cesta aj bez vajicka. Nerozpadne sa cesto pri vareni? Dakujem za odpoved.

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Já bych si to také dala :-), ale bohužel v jsem jediná, kdo by to jedl :no: a na dvakrát se mi vařit nechce .

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    magdalenka: bez problémů - malé zelíčko napůl, pak menší výseče (jako meloun;-)) a na výšku strouhat:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Perfektný recept, milujem takéto veci!
    Ešte dotaz - videla som na fotke, že si použila el. strúhadlo. Ako to išlo s ním strúhať? Máš na to nejakú metódu?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes:<3 Jéé, to bych si hned dala!!

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo