Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 156 kJ / 4 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,52 g |
Tuky | 142,20 g |
Vláknina | 62,10 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 649,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme náplň, aby vystydla.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku vody a povaříme. Nakonec vmícháme pudink rozmíchaný v trošce vody a ještě chvilku povaříme. Necháme vystydnout. Krok 2: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, trošku prosáté mouky a vlahého mléka a lehce promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Krok 3: Prosátou mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, vlahý tuk, vlahé mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, cukr a citronovou kůru. Vše dobře propracujeme a necháme těsto přikryté na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dva stejné díly. Každý položíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme z těsta koláče. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a potřeme náplní. Krok 5: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, posypeme koláče a oba plechy dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 minut, podle typu trouby. Krok 6: Během pečení plechy vyměníme, aby se koláče pekly stejnoměrně. Ještě horké koláče hned po vytažení z trouby po okrajích potřeme rozpuštěným máslem s rumem a zbytkem pokapeme i náplň.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku vody a povaříme. Nakonec vmícháme pudink rozmíchaný v trošce vody a ještě chvilku povaříme. Necháme vystydnout. Krok 2: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, trošku prosáté mouky a vlahého mléka a lehce promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Krok 3: Prosátou mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, vlahý tuk, vlahé mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, cukr a citronovou kůru. Vše dobře propracujeme a necháme těsto přikryté na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dva stejné díly. Každý položíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme z těsta koláče. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a potřeme náplní. Krok 5: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, posypeme koláče a oba plechy dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 minut, podle typu trouby. Krok 6: Během pečení plechy vyměníme, aby se koláče pekly stejnoměrně. Ještě horké koláče hned po vytažení z trouby po okrajích potřeme rozpuštěným máslem s rumem a zbytkem pokapeme i náplň.
Zveřejněno 28. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wg
Moje poznámka
Kynutý hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wg
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 7 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
žloutek,
máslo,
cukr,
kůra citronová,
hruška,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
skořice mletá,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
máslo,
rum
Komentáře (2)