Roládky s rohlíkovou nádivkou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 60 min 2 porce Vepřové maso 44 názorů

Suroviny

2 hezké plátky vepřové plece nebo kýty, popřípadě telecí plátky
2 housky
70 g šunky
1-2 lžíce hrášku
1 vejce
50-70 ml mléka (dle potřeby a hustoty náplně)
7 g roztopeného másla
pepř
sůl
lžíce zelené petrželky
podle potřeby 1 lžíce hrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme.

  2. Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do rohlíků. Přihodíme hrášek, šunku nakrájenou na kostičky, zelenou petrželku, trošku soli, pepře a rukama propracujeme. Pokud je potřeba, přidáme lžíci hrubé mouky, aby byla směs hustější a dobře se s ní pracovalo.

  3. Na maso následně rozetřeme rohlíkovou náplň, stočíme do roládek, sepneme jehlami a opečeme ze všech stran na oleji.

  4. I s výpekem vložíme do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení roládky podléváme. Pokud nám zbyde náplň, uděláme z ní kouli a asi v půlce pečení roládek ji přidáme do pekáčku.

Poznámka

Zdroj Rytmus života-kulinářský speciál.

Recept je původně z telecího masa, ale to u nás není už dlouho vidět, tak jsem použila plec. Podle potřeby jsem si jej upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 552 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roládky s rohlíkovou nádivkou

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: vepřová roláda s nádivkou masová roláda s nádivkou rohlíková nádivka nádivka do vepřové rolády nádivka do masové rolády telecí masová roláda s nádivkou bůčková roláda s nádivkou nádivky na masové rolády kuřecí roláda plněná nádivkou kuřecí roláda plněná nádivkou masová roláda z bučku roláda s nádivkou vepřová roláda s rohlíkovou nádivkou maso s nádivkou nápln do rolady z rohliku veprove masové rolády rolády s nádivkou nadivky do rolad vepřové roládky kuřecí roláda plněná rohlíkovou nádivkou