Roládky s rohlíkovou nádivkou

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: cca 60 min PT1H00M 2 porce Vepřové maso 44 názorů

523
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Suroviny

2 hezké plátky vepřové plece nebo kýty, popřípadě telecí plátky
2 housky
70 g šunky
1-2 lžíce hrášku
1 vejce
50-70 ml mléka (dle potřeby a hustoty náplně)
7 g roztopeného másla
pepř
sůl
lžíce zelené petrželky
podle potřeby 1 lžíce hrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme.

  2. Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do rohlíků. Přihodíme hrášek, šunku nakrájenou na kostičky, zelenou petrželku, trošku soli, pepře a rukama propracujeme. Pokud je potřeba, přidáme lžíci hrubé mouky, aby byla směs hustější a dobře se s ní pracovalo.

  3. Na maso následně rozetřeme rohlíkovou náplň, stočíme do roládek, sepneme jehlami a opečeme ze všech stran na oleji.

  4. I s výpekem vložíme do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení roládky podléváme. Pokud nám zbyde náplň, uděláme z ní kouli a asi v půlce pečení roládek ji přidáme do pekáčku.

Poznámka

Zdroj Rytmus života-kulinářský speciál.

Recept je původně z telecího masa, ale to u nás není už dlouho vidět, tak jsem použila plec. Podle potřeby jsem si jej upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Roládky s rohlíkovou nádivkou

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo