Roládky s rohlíkovou nádivkou

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: cca 60 min 2 porce Vepřové maso 44 názorů

523
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Suroviny

2 hezké plátky vepřové plece nebo kýty, popřípadě telecí plátky
2 housky
Nyní v akci
70 g šunky
Nyní v akci
1-2 lžíce hrášku
Nyní v akci
1 vejce
50-70 ml mléka (dle potřeby a hustoty náplně)
7 g roztopeného másla
pepř
sůl
lžíce zelené petrželky
podle potřeby 1 lžíce hrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme.

  2. Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do rohlíků. Přihodíme hrášek, šunku nakrájenou na kostičky, zelenou petrželku, trošku soli, pepře a rukama propracujeme. Pokud je potřeba, přidáme lžíci hrubé mouky, aby byla směs hustější a dobře se s ní pracovalo.

  3. Na maso následně rozetřeme rohlíkovou náplň, stočíme do roládek, sepneme jehlami a opečeme ze všech stran na oleji.

  4. I s výpekem vložíme do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení roládky podléváme. Pokud nám zbyde náplň, uděláme z ní kouli a asi v půlce pečení roládek ji přidáme do pekáčku.

Poznámka

Zdroj Rytmus života-kulinářský speciál.

Recept je původně z telecího masa, ale to u nás není už dlouho vidět, tak jsem použila plec. Podle potřeby jsem si jej upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roládky s rohlíkovou nádivkou

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ivana Ch::yes:;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Jana Remkova:
    Jo, dělala jsem je z vepřového masa, plátky jsem si den předem naklepala, trochu osolila, posypala steakovým kořením, potřela lehounce olejem a nechala do druhého dne odpočinout.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ivana Ch: Moc děkuji a je mi velikou ctí, že někdo pochválil moje jídlo :-). A ještě k tomu kuchař.. :-8 U roládek jde dobře experimentovat. Dělala jsi taky z vepřového??

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Jani Tvoje roládky jsou moooc dobrý. Do nádivky jsem ještě přidala kostičky mrkve, kukuřici, fazol. lusky a červenou kapii. Bylo to moc fajn, na oběd tady byl pán, který nám kopal odpad - Taky mu moc chutnalo, je to vyučený kuchař(to jsem nevěděla) a moc jídlo chválil.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    daniel1610: To potěší!! Moc děkuji!!:-)

    Odpovědět

  • daniel1610 daniel1610

    Dneska jsem si vybrala Váš recept a vůbec nelituji. Bylo to úžasné.Udělala jsem k tomu špenát a br.knedlík.Moc jsme si pochutnali,určitě jsem nedělala naposledy.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Koubkova: no, tak už to u nádivk bývá:-D

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Jani nejraději by tu nádivku jedli samotnou jak jim chutnala;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Koubkova: jéé, tak to je fajn!! Díky:-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dnes jsou roládky k obědu, nádivka chutnala moc:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Anna Kocikova:;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Díky za moc hezký recept i za fajn fotopostup:-p+18:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Sylva01: díky;-)

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    Tyhlety roládky jsou jednoduše, jedním slovem úchvatný!:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Párádní, joj, chtěla jsem také toto dělat podle časopisu, čučím do něj od pátka a plánuji, ještě že jsem koukla:-K;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo