Špecle, noky, Spaetzle
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí špecle můžete připravit opravdu rychle a téměř bez práce. Stačí jen mouka, vejce a mléko. Dochutit je můžete třeba bylinkami a máslem. Skvěle se hodí k opečené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí špecle můžete připravit opravdu rychle a téměř bez práce. Stačí jen mouka, vejce a mléko. Dochutit je můžete třeba bylinkami a máslem. Skvěle se hodí k opečené…
Lité perníky jsou oblíbené k snídani i jako svačinka na výlet. Rychlá příprava, oblíbená chuť a možnost přidat další ingredience z nich dělá favority v mnoha rodinách.…
Remoska je doslova neocenitelným pomocníkem v kuchyni. Využijete ji pro přípravu jak slaných pokrmů, tak i moučníků. Za necelou hodinu zvládnete v remosce připravit…
Kyselá chuť rebarbory dokonale vyvažuje sladkou chuť moučníků a v poslední době je tak velice oblíbeným komponentem při pečení různých řezů a koláčů. Kombinace borůvek,…
Jarní meruňkový dort je plný lahodného krému a svěží meruňkové chuti. Bude krásnou ozdobou vašeho slavnostního stolu a udělá radost i jako narozeninový dárek. Příprava…
Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty. Na hlubší pánvi vysmažíme slaninu na malé kostičky, vyjmeme na talířek…
V zadělávací míse so připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Poté přidáme vejce, mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé sádlo. Těsto řádně propracujeme a…
Ovocné řezy se skládají z vláčného korpusu, kompotovaných meruněk a lahodného krému, který voní po vanilce. Příjemně slaďoučký dezert je plný svěžesti a bude potěšením…
Pečený piškot s rybízovou marmeládou, čerstvými jahodami a bílkovou čepičkou patří mezi pracnější moučníky, ale vše dohání skvělou chutí. Úhledné řezy s nasekanými…
Výhodou medvědího česneku je, že má v kuchyni široké využití. Zkuste ho přimíchat do těsta na bramborové knedlíky. Budou vám chutnat k pečeným masům, drůbeži i uzenému.…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého nadrobíme kvasnice, zalijeme trochou vlažného mléka.Až kvasnice vzejdou, přidáme vejce, nastrouhané brambory,…
V míse utřít všechen cukr se žloutky a máslem.Pak přidat tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchat do hladkého a nadýchaného…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vše ostatní.Upečeme. Peču na 200 stupních v elektrické troubě a vytahuji, když je vrch mírně narůžovělý.Uvaříme puding, po…
Mleté maso promícháme se shora uvedenými ingrediencemi. Uděláme mokrou rukou malé kouličky, které na oleji na pánvi zprudka z obou stran opečeme.I s výpekem přendáme…
Smícháme sypké suroviny, pak přidáváme tekuté. Vše se smíchá dohromady, nalejeme na plech s vyšším okrajem. Nakonec posypeme zdobením.....Plech si vymažeme a vysypeme…
Tvaroh, vejce a máslo vyšleháme do hladka. Do tvarohové hmoty vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a cukrem, kůru, mléko a rum. Plech vymažeme tukem, vysypeme…
Z uvedených ingrediencí zpracujeme rukou kompaktní těsto. Připravíme koláčovou formu a těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme.Těsto propícháme vidličkou. Na těsto nasypeme…
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto.Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme…
Na plech rozetřeme olej a vysypeme ho hrubou moukou. Necháme rozehřát troubu na 160-180 stupňů.Do mísy nasypeme mák, polohrubou mouku, jedlou sodu a cukr. Vařečkou…
Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160°C.Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.Tuk se žloutky,…
V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou slaninu na něm vyškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme ji do sklovita.Přidáme fazolky, sůl, pepř, krátce orestujeme a…
Knedlíky kypřené práškem do pečiva jsou tužší než kynuté s kvasnicemi. Zase mají tu výhodu, že mohou být rychleji uvařené, protože nemusí kynout. Záleží na zvyklostech…
Kdo miluje houby a zároveň vyhledává rychlé, jednoduché a dobré recepty, je tu správně. O pečení se postará remoska, vy už pak jen můžete servírovat. Hodí se k němu jak…
Mrkev se díky své chuti skvěle hodí i do sladkých jídel. Můžeme z ní připravit tyto jednoduché řezy, kterým mrkev dodává dobrou chuť i barvu. Na závěr je potřeme…