Ovocný tvarožník
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý a vláčný tvarohový koláč s ovocem podle sezóny, v tomto případě s broskvemi. Kombinace jemného těsta, tvarohu a šťavnatého ovoce potěší všechny milovníky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchý a vláčný tvarohový koláč s ovocem podle sezóny, v tomto případě s broskvemi. Kombinace jemného těsta, tvarohu a šťavnatého ovoce potěší všechny milovníky…
Piškotový ovocný koláč je lehký a osvěžující dezert do horkých letních dní. Fantazii se meze nekladou a můžete využít přebytky jakéhokoliv ovoce ze zahrádky. Skvěle…
Nápadů na dobré ovocné koláče není nikdy dost. Tento chutný koláč s meruňkovým džemem, tvarohovo-máslovou náplní a ovocem je ozvláštněn dvěma druhy želatinových polev,…
Domácí bramborové knedlíky jsou dokonalou přílohou k mnoha pokrmům. Jemné, měkké a plné bramborové chuti skvěle doplní pečená masa, omáčky či dušené zelí. Pochutnejte si…
Banánový chlebíček je ideální způsob, jak využít přezrálé banány. Díky nim zůstává krásně vláčný, měkký a voní po vanilce i čerstvě po upečení. Chlebíček chutná skvěle…
Staročeské recepty mají i v dnešní moderní době své kouzlo. Třeba jako tato olejová bábovka, kterou máte hotovou za chvilku a skoro bez práce. Nejenže skvěle chutná, ale…
Bruselské řezy patří mezi oblíbené dezerty, které zaujmou na první pohled svou vrstvenou podobou. Jemné světlé a kakaové těsto doplňuje krémový pudink a lehká šlehačka,…
Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta lehce vmícháme ostatní suroviny a dáme do máslem vymazané a…
Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny, nejdříve máslo z cukrem, pak přidat žloutky. Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme. Do utřeného základu přidáváme…
Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali žloutky a sůl.Přidáme rozpuštěné máslo a necháme stát, aby se mléko vsáklo - cca 20 minut…
Malé dortíky, takzvané muffiny, potěší vaše dětské ratolesti jako chutná svačinka nebo pohoštění na dětské oslavě. Krásně vláčné a šťavnaté muffiny, plné jablek a ořechů…
Sladká vůně linoucí se vaším domovem, co přiláká nejeden mlsný jazýček ke stolu. Takhle vábí tato nadýchaná medová bábovka, která je uvnitř plná drobných rozinek. Po…
Voňavé borůvkové řezy s máslovou drobenkou připomínají léto na chalupě. Křehké těsto, sladké borůvky a zlatavá posypka tvoří dokonalou kombinaci pro nedělní snídani i…
Voňavé borůvkové řezy s máslovou drobenkou připomínají léto na chalupě. Křehké těsto, sladké borůvky a zlatavá posypka tvoří dokonalou kombinaci pro nedělní snídani i…
Chcete-li připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce, vyzkoušejte Amaretto řezy. Lahodný smetanový krém je proložený piškoty máčenými v italském mandlovém…
Krůtí krky a žaludky dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce / nebo do tlakového hrnce/. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit společně s cibuli, česnekem a kořením. …
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny a nakonec sníh z bílků. Pečeme v mírněji vyhřáté troubě (asi na 160 stupňů) cca 45 minut. …
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díly a…
Nejdříve propereme zelí a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přidáme kmín a cukr a uvaříme do měkka. Vodu scedíme a do zelí zamícháme osmaženou cibuli.Do mísy dáme…
Na plech rozetřeme olej a vysypeme ho hrubou moukou. Necháme rozehřát troubu na 160-180 stupňů.Do mísy nasypeme mák, polohrubou mouku, jedlou sodu a cukr. Vařečkou…
Z tvarohu, mouky, prášku do pečiva a vejce vypracujeme těsto. Vytvarujeme menší šištičky, které zvolna vaříme 8-10 minut, podle velikosti. Do povidel přidáme trochu…
Do kastrolu dáme vařit vodu, postupně přidáváme ještě do studené vody kuřecí krky, oloupanou mrkev, celer, petržel, celou oloupanou cibuli, celé oloupané stroužky…
A co takhle něco sladkého? Hodně sladkého, s polotekutým prostředkem, chutnající po oříškovo-čokoládové pomazánce. K tomu kopeček zmrzliny, šlehačku a hlavně lžičku.…
Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu…