Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenBeránek z těsta s jogurtem je krásně vláčný a kyprý, přimíchané ořechy navíc dodávají skvělou chuť i texturu. Připravte na Velikonoce formu na beránka a upečte si třeba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Beránek z těsta s jogurtem je krásně vláčný a kyprý, přimíchané ořechy navíc dodávají skvělou chuť i texturu. Připravte na Velikonoce formu na beránka a upečte si třeba…
Tento recept přináší skvělý nápad, jak použít listy na výrobu krásných čokoládových lístků. Lahodný dezert s jemným kávovým krémem, zasypaný čokoládovými lístky zaujme…
Srdce z perníkového těsta voní po aromatickém koření a citronové kůře. Vláčnost dodává kefír nebo podmáslí, díky tomu je moučník kyprý a chutný i druhý den po upečení.…
Plněné ořechy jsou jednou ze stálic mezi vánočním cukrovím. Pečená klasika, avšak náplň si můžete vybrat podle svých chutí. A se začátkem adventu je nejvyšší čas se do…
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše…
Mezi jednu z nejdelších velikonoční tradic patří pečení beránka, který symbolizuje oběť Ježíše Krista. Upečený z těsta s jablky bude krásně vláčný. Beránka hojně…
Jemný a nadýchaný kokosový mazanec je skvělou velikonoční pochoutkou, která ozvláštní sváteční stůl. Díky kokosu má příjemně exotickou chuť a zůstává dlouho vláčný.…
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost…
Vláčný mazanec, hojně posypaný mandlemi a plný rozinek, by na Velikonoce neměl chybět v žádné domácnosti. Dle tradic by se měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový k…
Beránek s vůní strouhaného kokosu je snadný na přípravu, stačí všechny suroviny umíchat v míse v hladké těsto a navrstvit do formy na beránka. Po upečení nechte beránka…
Mazanec je tradiční české pečivo z kynutého těsta oblíbené nejen na sváteční stůl. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek skvostný.
Nadýchaná piškotová roláda plněná dobrým krémem je efektní moučník, který se hodí i pro slavnostní příležitosti. Tuto naplníme lahodným krémem z vanilkového pudinku a…
Tohoto velmi jednoduchého velikonočního beránka připravíme z piškotového těsta, které je díky bílkům krásně nadýchané. Po upečení ho nazdobíme dle vlastní fantazie, nebo…
Mandarinkové hromádky jsou nadýchané piškotové dezertíky doplněné jemnou šlehačkou a šťavnatými kousky mandarinek. Spojení lehkého těsta, smetanové hebkosti a svěžího…
Upečte rodině zajímavě tvarované kynuté bochánky se sladkou kakaovou náplní. Jen na první pohled se postup zdá být složitý, postupujte dle našeho receptu, vlastní…
Silná slepičí polévka se sýrovými nočky je klasickým pokrmem, který zahřeje na těle i na duši. Jejím základem je chutný vývar z pomalu vařené slepice, který je plný…
Co víc naladí podzimní chutě, než spojení ořechů, jablek a brusinek? Toto trio dokonale zkombinujeme v moučníku, který potěší celou rodinu. Nadýchané těsto je plné…
Beránek jako symbol Velikonoc by na svátečním stole neměl chybět. Tento je z klasického máslového těsta, ovoněný kapkou rumu a vanilkou. Po upečení stačí jen pocukrovat…
Muffiny jsou osvědčená dobrota se snadnou a rychlou přípravou. Připravit je můžeme naslano i nasladko a možných příchutí je celá řada. Tentokrát je naplníme brusinkovým…
Bábovka je vláčná, voní po rumu a nabízí bohatou chuť s křupavými oříšky a sladkými rozinkami. Je to ideální pochoutka k odpolední kávě nebo čaji, která přináší…
Štola je tradičním sladkým pečivem v německy mluvících zemích, avšak u nás také získává na oblibě. Tento recept je ozvláštněn tvarohem, který dodá štole jemnost a…
Piškotové rolády jsou velmi oblíbené. Kombinace nadýchaného piškotu a lahodné náplně chutná skvěle. Tentokrát použijeme ořechový piškot a naplníme ho voňavým krémem z…
Na vánočním stole nesmí chybět z tradičních druhů také strojkové cukroví. Má velkou oblibu u mladších i starších mlsounů. Nechte se inspirovat naším receptem na křehké…
Slavnostní beránek s vůní kokosu a másla zachutná úplně všem. Příprava je snadná a z přebytečného těsta můžete klidně upéct ještě bábovku. Nezapomeňte formu důkladně…