"Nastavované" bramborové knedlíky

Danca Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hod PT1H30M cca 8 Přílohy 7 názorů

56

Suroviny

1 kg brambor uvařených ve slupce a vychladlých
150 g pohanky
1 vejce
sůl
Solamyl
dětská krupička
polohrubá mouka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme, zalijeme v kastrolu vodou (asi tak 2cm nad pohanku) a vaříme mírným varem cca 10 minut. Potom vypneme a necháme pod pokličkou dojít.

  2. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory (já je nestrouhám najemno, ale na slzičkovém struhadle, knedlíky mají lepší strukturu). Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, sůl podle zvyklostí, dále prochladlou pohanku a tolik krupičky a mouky, aby vzniklo středně tuhé, nelepivé těsto. Já přidávám ještě tak 3 lžíce solamylu, obzvláště když dělám knedlíky z nových brambor.

  3. Hmotu rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme šišku, každou ještě poválíme v solamylu, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Knedlíky podáváme k různě upravenému masíčku, my jsme je měli s vepřovým na zelenině.

Poznámka

Takto jsem knedlíky dělala poprvé, napadlo mě, že by bylo možné do nich i přidat různé bylinky, např. petrželku, pažitku, majoránku...podle toho, k čemu je plánujeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Nastavované" bramborové knedlíky

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo