

Kotlety v drožďovém těstíčku
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové kotlety
- 40 g droždí
- 120 g polohrubé mouky
- 60 ml studené vody
- 60 ml studeného bílého vína
- 2 bílky
- 2 PL rozpuštěného másla
- pepř
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Kotlety očistíme, z obou stran naklapeme, osolíme a opepříme.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Droždí najemno nastrouháme, promícháme s moukou a trochou soli, zalijeme vínem a vodou, přidáme rozpuštěné máslo, prošleháme a po lžících vmícháme sníh.
V připraveném hustém těstíčku namočíme kotlety, ihned je vkládáme do vrstvy rozehřátého oleje a smažíme na středním ohni z obou stran dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kotlety v drožďovém těstíčku
-
Ještě že jsou ty náhodné recepty, jinak bych o drožďovém těstíčku neměla ani potuchy. Je to zajímavý nápad, vyzkouším.
-
Já to taky přehlídla
Moc zajímavý receptík
-
Týý jo, to jsem přehlídla!!
-
Ahoj, drozdi mame radi a vypada to moc dobre! Mam jen otazku...dalo by se necim nahradit to vino? děkuji
-
velmi zajímavé
-
-
To se mi líbí
+8
Droždí máme moc rádi,ale těstíčko by mě nenapadlo udělat
-
Bahula: No toto si uložím a budou v pondělí ,mám vepřové stehno mohu použit?Nebo musí být kotlety ?
-
To zní zajímavě. Mám ráda droždí. Miluji knedlíčky...tak tohle také může být dobrota.
-
Evi, to je zajímavé, nevím teda jakou to má chuť, ale kde je droždí, tam jsem já-mám ho ráda a tak ti suveréně dávám 7.bod
-
Evi a jakou tam ty kvasnice mají funkci? Nemyslím teda rostlináře
-
Bahula: paní díky, takže vyzkouším a pak poreferuji
-
rebeka:Díky, nestihla jsem, utíkala jsem za Jaroušem
-
Jana Pá:Kvasnice nebyly vůbec cítit.
-
To vypadá lákavě, zatím jsem tuto kombinaci nezkoušela, ale láká mne to, jakmile se to dobře okoření, musí to být dobré, já dávám do drožďové polévky gelový bujón a pak jí už můžu také