Koláč dvou chutí pod peřinou

Suroviny plech 25x35cm (maximálně)

250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g moučkového cukru
2 žloutky
125 g Hery
500 g nastrouhaných jablek
1 sklenice rybízového džemu
2 lžíce pískového cukru
2 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Měkkou Heru uhněteme s moukou, kypřícím práškem, cukrem a žloutky na jemné těsto.

  2. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto buď rozválíme, nebo rukama roztlačíme podle velikosti plechu.

  3. Pak na těsto natřeme v silné vrstvě džem a na něj navrstvíme jablka.

  4. Bílky vyšleháme do tuha, všleháme cukr a lžící rozprostřeme na jablka.

  5. Pečeme v předehřáté troubě (200°C) asi 15 minut, pak teplotu zmírníme a dopečeme, dokud sníh mírně nezhnědne.

Poznámka od kuchařky

Když koláč dáte po vychladnutí do ledničky, vytvoří se na povrchu kapičky.

Komentáře k receptu Koláč dvou chutí pod peřinou

Tématické fráze: tvarohová buchta se sněhovou peřinou jablkový koláč s peřinkou rebarborovy zakusok rybízový koláč pod peřinou koláč s peřinou kolace z meruněk meruňky recept meruňky recepty kolac dvou chuti rybizovy kolac s perinou recept masdo pod perinou rybízový koláč se snehovou peřinou recept na buchtu ze sněhovou vrstvou jablečný koláč jablkový kláč s peřinkou rybízový koláč se sněhovou peřinkou zkaramelizované borůvky jablkový koláč ve sněhovou peřinou panga joo kolac pod perinou