

Jablkové bochánky
Suroviny 4-6 porcí
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 40 g cukru
- sůl
- 20 g droždí
- 250 ml mléka
- 60 g másla
- Náplň:
- 4 jablka
- skořicový cukr
- Na potření:
- 1 žloutek
- 1 lžíce sladké smetany
Postup přípravy receptu
Pripravíme si kysnuté cesto tak, že všetky prísady vypracujeme naraz (bez prípravy kvásku, driždie len predtým rozdrobíme v mlieku a premiešame ) a necháme ho cca 50 minút kysnúť.
Medzitým si jablká ošúpeme, narežeme na malé kocky a zmiešame so škoricovým cukrom.
Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 16 rovnakých kúskov, naplníme ich jablkami a uložíme ich na plech tak, aby sa nedotýkali navzájom.
Necháme ich ešte 20 minút kysnúť.
Žĺtok vymiešame so smotanou, bochníčky potrieme a pečieme ich v rúre na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Bochníčky sú chutné i s inou ovocnou náplňou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkové bochánky
-
6e mi tenhle recept unikl
-
kynuté a jablíčkové - no mňam
-
To jsou krásné bochánky, kuličky kulatý!
+
-
Tak to je kouzelné, moc se mi líbí tyto určitě dobroučké bochánky
-
vypadá to báječně
a mám slabost pro slovenštinu
...slovo ošúpeme je moc pěkné
-
Terezko, ty můžu
+6
-
Krásné,hlaďoučké!
Při prvním kouknutí jsem si myslela,že to jsou brambory na talíři
+5
-
Hm, to se mi líbí
-
krásné kouličky
+2 bod
-
Škoda, že tuhle inspiraci jsem neměl před dvěma dny, kdy jsem z nadměrného množství jablek dělal alsaský jablkový koláč - ten mně moc nenadchl. :)
-
Terezko ty teda jsou
+1