

Vlašský salát z Osíka
Suroviny 10 porcí
- 30 dkg Gothaje nebo šunky
- 1 sklenice okurek
- 1 cibule
- malá plechovka hrášku
- 1 velká Majolka®
- trocha hořčice
- sůl
- pepř
- 4 uvařené brambory
- Kaše:
- 1/2 l mléka
- 2 vrchovatýé lžíce polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
Z mléka a mouky uvaříme za stálého míchání kaši, kterou necháme dobře vychladnout.
Všechny suroviny nakrájíme na malé kostky, vmícháme kaši, majolku, dochutíme hořčicí, solí a pepřem. Necháme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Lepší je až druhý den.
Hrášek a okurky samozřejmě bez láku :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vlašský salát z Osíka
-
super rcp
-
super rcp
-
-
Anna Kocikova:tak kaše by mě fakt nenapadla...určitě vyzkouším :)...
-
Podobně dělávám na chlebíčky,když mi někdy zbyde bramborová kaše
Není v salátu vůbec poznat.Tohle je také zajímavý receptík
+4
-
Také jsem dělala viz. Podobný recept. Je to moc dobré, i když tenkrát mi příliš kladných komentářů nepřinesl
. Já dávám bodík
-
mery: v podstatě proto,aby to bylo kompaktní a také aby tam nebyla jen majonéza..je to lehčí a chutné...vůbec tam ta kaše chuťově není znát...
-
proč se tam dává ta kaše