Lahodné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenŘezy z piškotového těsta a tvarohového krému se Salkem a zakysanou smetanou, jsou moučníkem pro každou příležitost. Ať už se chystáte na rodinnou oslavu, nebo chcete jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řezy z piškotového těsta a tvarohového krému se Salkem a zakysanou smetanou, jsou moučníkem pro každou příležitost. Ať už se chystáte na rodinnou oslavu, nebo chcete jen…
Velikonoce si těžko představíme bez lahodného a mandlemi posypaného mazance. Podle tohoto hrníčkového receptu ho zvládne opravdu každý. Upečený mazanec je plný rozinek…
Bábovka s jablky je voňavý moučník, který spojuje klasickou českou tradici s příjemnou šťavnatostí ovoce. Díky nastrouhaným jablkům zůstává vláčná i druhý den.…
Šťavnatá buchta s nastrouhanými jablky a připravená bez vajec je ideální volbou pro ty, kdo hledají lehký a přitom chutný moučník. Jednoduchá příprava a příjemně vláčná…
Perníků není nikdy dost. Upečte si tento, krásně vysoký a vláčný díky marmeládě. Chutná skvěle politý čokoládou a posypaný kokosem, ale výborný je i samotný s hrnečkem…
Povidla mají svoji specifickou pikantní chuť. Přidat je můžeme do základu těsta na jednoduchý moučník. Dodají mu na vláčnosti a hlavně na chuti. Po upečení potřeme řezy…
Tvarohovo-meruňková buchta má tři vrstvy, které tvoří dokonalé spojení chutí. Samotné těsto tvoří základ moučníku, na kterém je tvarohová vrstva s meruňkami a nakonec…
Tvarohovo-meruňková buchta má tři vrstvy, které tvoří dokonalé spojení chutí. Samotné těsto tvoří základ moučníku, na kterém je tvarohová vrstva s meruňkami a nakonec…
Vše se smíchá a naleje do vymazané a vysypané bábovkové formy a peče se cca při 180°C asi 45 min. Bábovka je lehonká a návštěvám moc chutná.
1./ 4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku,přidáme olej a dobře promícháme. 2./ z bílků se šp.soli uděláme tuhý sníh. 3./ Sníh postupně vmícháme…
náplň: mleté maso (nejlépe hovězí) rajčatový protlak cibule strouhaný eidam sůl a pepř
Změklé máslo utřeme s vejci, přidáme oba cukry a prosátou mouku s práškem do pečiva. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko.Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme…
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody a promícháme s cukrem. Kvásek necháme vykynout na teplém místě. Mouku smícháme se solí a prosejeme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek…
Ze surovin na palačinky umícháme těstíčko a necháme ho alespoň 15 minut odpočinout (pokud je moc husté přidáme mléko). Palačinky smažíme na rozpáleném oleji . …
Lehoučké řezy, promazané svěžím čokoládovým krémem se zakysanou smetanou vypadají luxusně, ale připravit je zvládne i ten, kdo není v pečení sladkých dobrot příliš…
Punčové řezy nás potěší nejen na oko, ale také na chuti. Piškotový korpus je promazán pikantním džemem a dochucen punčovým rozvarem. Skládání jednotlivých pásů vytvoří…
Tato bábovka je skvělý způsob, jak využít přebytečné bílky. Aby byla krásně nadýchaná, je potřeba důkladně vyšlehat tuhý sníh. Pak už stačí přidat cukr, olej a mouku a…
Voňavé kynuté těsto, šťavnatá jablka a jemný pudink tvoří dokonale sladkou kombinaci. Tradiční koláč, který potěší rodinu u nedělní kávy i návštěvu při slavnostní…
Zloutky s máslem a cukrem ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a pomaloučku zamícháme ušlehaný sníh. Remosku nebo dortovou formu vymastíme a vysypeme…
Jako první si nachystáme horkou vodu ve které rozpustíme kávu a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Já si to chystám do 2 skleniček (štamprlí) a pak jen přilévám,…
Tento výborný vláčný moučník zvládne připravit i úplný začátečník, a to během chvilky. V těstě jsou skvěle zkombinované chutě jablek, kakaa a ořechů. Navíc krásně voní…
Nejdříve připravíme jablka, oloupeme je a nahrubo nastrouhámeVejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh.V mléce rozmícháme cukr se…
V rendlíku rozehřejeme máslo, přidejte odměřený cukr, vodu, kakao a směs 5 minut prudce vařte. Po odstavení odlijte necelý hrnek sladkého základu stranou a zbytek…
Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout. K…