Bramborka

Suroviny

160-180 g vody
50 g oleje
200 g hrubě strouhaných vařených brambor
200 g drobně krájené anglické slaniny
2 větší drobně nakrájené cibule
1 vejce
400 g polohrubé mouky
2 rovné lžičky soli (10 g)
1 rovná lžička cukru
2 lžičky drceného kmínu
1 rovná lžička mletého pepře
15-17 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak brambory a zbytek suchých surovin, droždí nahoru na mouku) a necháme pekárnou těsto bez předehřevu jen uhníst.

  2. Ve vypnuté pekárně těsto bude asi 30 minut kynout, poté ho vyškrábneme na plech s pečícím papírem, stěrkou roztáhneme a ještě asi 15-20 minut necháme vykynout.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě do červena (200-220°C / asi 25-30 minut). Podáváme nakrájené na řezy.

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie www.pekarnomanie.cz

Komentáře k receptu Bramborka