Pistáciové rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenPistácie jsou skvělými ořechy, které mají svoji typickou chuť. Z křehkého máslového těsta upečeme rohlíčky, slepíme marmeládou nebo oblíbeným krémem, polijeme čokoládou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pistácie jsou skvělými ořechy, které mají svoji typickou chuť. Z křehkého máslového těsta upečeme rohlíčky, slepíme marmeládou nebo oblíbeným krémem, polijeme čokoládou…
Patříte mezi milovníky čokoládových dortů? Máme pro vás tip, kdy čokoládový korpus potřeme krémem ze šlehačky a mascarpone, ochucený vaječným koňakem. Při podávání…
Tvarohová štola s ořechy a zakysanou smetanou je snadná na přípravu a rozvoní celý byt. Po upečení ji hojně potřete rozpuštěným máslem a posypte moučkovým cukrem. Štola…
Pokud máte rádi sladká jídla, připravte si lahodné bramborové pěry s povidly a mákem. Tvarování taštiček vám sice zabere trochu času, ale za námahu to stojí. Povidlové…
Kokosové řezy s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou jsou lahodným spojením vláčného těsta, jemného tvarohového krému a bohaté čokoládové vrstvy. Tento dezert vyniká…
Pokud máte rádi škvarky, tyhle kynuté placičky si určitě oblíbíte. K výrobě postačí pár surovin, které má obvykle každý doma a trocha času. Škvarkové placky jsou…
Vepřové řízky v zelném těstíčku jsou lahodným spojením křehkého masa a jemného zelného těstíčka, které pokrmům dodává jedinečnou chuť. Tato vynikající kombinace je…
Hrnečkové moučníky jsou velmi oblíbené zejména kvůli rychlosti přípravy. Vláčný jablečný koláč je jemný díky zakysané smetaně a voní pečenými jablky, skořicí a máslem.…
Frankfurtská polévka podle paní Rettigové je jiná, než ji známe dnes, neobsahuje totiž červenou papriku ani brambory. Její recept je téměř dvě století starý, ale přesto…
Nejjednodušší buchty jsou zkrátka ty nejlepší. Důkazem jsou tyto čokořezy. Základem pro těsto je lahodný kefír, který buchtu zvláční. Chuť jí pak dá výrazná skořice,…
Jeden z nejoblíbenějších způsobů jak zpracovat přebytek jablek, je upéct z nich koláč. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout…
Velikonoční beránek už tradičně patří k oslavám svátků jara. Můžete ho upéct z různých těst, tento recept preferuje použití pomazánkového másla. Z hladké mouky bude…
Tyto sladké kynuté uzly zvládne doma upéct každý - příprava je jednoduchá a s hladkým těstem se velmi dobře pracuje. Hotové jidáše jsou potřené vajíčkem a pokapané medem…
Knedlíčky ze strouhaných syrových brambor dokážou hravě zastoupit i skromnou večeři. Stačí k nim přidat kousek uzeného, smaženou cibulku nebo brynzu. Skvěle poslouží i…
Hrnkový beránek s Margotkou podle tohoto receptu voní kokosem, ořechy a rumem. Příprava je snadná, na odměření všech přísad nám stačí čtvrtlitrový hrníček a za chvíli se…
Hrnkový beránek s Margotkou podle tohoto receptu voní kokosem, ořechy a rumem. Příprava je snadná, na odměření všech přísad nám stačí čtvrtlitrový hrníček a za chvíli se…
Tyto muffiny jsou chutné a vydrží dlouho vláčné. Přidáme do nich nastrouhanou tyčinku Margot, díky kterým pěkně voní. Příprava je velmi snadná, vše jen smícháme,…
Nemáte čas péci mazanec? S jeho přípravou vám může pomoci domácí pekárna. Stačí jen naskládat suroviny ve správném pořadí a pekárna udělá všechnu práci za vás. Mazanec…
Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně…
Masová roláda je lahodné sváteční jídlo. Na řezu zaujme pěknou mozaikou. Tentokrát ji připravíme z kuřecího masa, které naplníme mletým vepřovým masem a špenátem. Roládu…
Velikonoční svátky jsou symbolikou ukončení zimy a novým počátkem života, jara, radostného života. Kromě různých tradic se na Velikonoce také hojně peče. Připravte na…
K posezení u kávy neodmyslitelně patří příjemně sladký moučník, který pohladí všechny naše smysly. Přesně takový je nadýchaný perník, s mřížkou z tvarohové náplně, který…
Klasický kynutý velikonoční mazanec připravíme z těsta, do kterého přidáme štědrou dávku másla a rozinky. Vykynutý mazanec potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a…
Brynzové halušky jsou skvostem tradiční slovenské kuchyně, který si našel pevné místo i na českých stolech. Jemné bramborové noky spojené s výraznou chutí ovčí brynzy a…