Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prajzské koláče - nekynuté

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

12. 2. 2010 16:34

Suroviny

Porce: asi 25 ks

Nutriční hodnoty

Energie15 924 kJ / 3 806 kcal
Bílkoviny78,56 g
Tuky176,11 g
Vláknina18,68 g
Cholesterol 438 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy467,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pečeno za asistence babičky.... :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

PaCaOl

10. 6. 2015 13:11

Jannnča::yes:

Olinka5555

10. 6. 2015 13:00

recept jsem našla náhodou a moc se mi líbí, posílám bod a ukládám:-))):yes:

terysha.mathey

8. 10. 2013 18:28

:yes: to jsem moc ráda

Hana

7. 10. 2013 17:56

Výborné!!!!! Všichni byli nadšeni :)):yes::yes:

Jannnča

27. 6. 2013 18:25

Jsem původně z Hlučína a prajzké koláče peče teta. Jen by měly mít ještě takovou velikou drobenku nahoře (mají tvar trojhranu a osazuje se jich tam asi 6, takže drobenka asi není to pravé označení ;-))

janika

31. 1. 2011 22:15

pekla jsem, byly opravdu moc dobre!! vsem doporucuji! (Tip - po vzoru sve babicky pridavam do testa sacek vanilkoveho pudingu, kolacky tak maji opravdu vynikajici chut!):yes:

terysha.mathey

7. 3. 2010 20:01

:-)

markus

7. 3. 2010 19:39

jestli maji neco spolecneho s prajzkou tak to jsou Prajzke kolace!!!

zdenicka00

13. 2. 2010 22:16

Prajzská -oblast od Opavy po Hlučín,takže nejen vesnice na Hlučínsku,ale i na Opavsku.

Broňa

13. 2. 2010 19:34

Byly moc dobré, také jim říkáme moravské, ale ty jsou kynuté.

terysha.mathey

13. 2. 2010 11:29

Jo já vím, co je prajz.... tady se říká prajzáci skoro všem obyvatelům vesnic co jsou na jednu stranu od Opavy.... Dokonce i v Opavě je část Kateřinky, kde bydlíme a o těch už se taky říká, že patří k prajzké.... :-) tak asi z toho:-)

maris

13. 2. 2010 10:03

Prajz je označení části obyvatel Hlučínska. Pochází z německého Preussen - Prusové, tak možná od toho se odvozují prajské koláčky;-):-)

terysha.mathey

13. 2. 2010 09:49

Jééé, děkuji vám moc všem! :-8 Přemýšlely jsme s babčou proč jsou prajské a nevíme :-) Jsme z Opavy a to je k prajské dost blízko, tak možná proto?! Babča je tak prostě zná a asi nad tím nikdy nějak nepřemýšlela .... Tak snad jsme nějakým pravým prajským koláčům neukradly název:-p :-!

hafikov

13. 2. 2010 09:15

Krásně vypadají a určitě jsou vynikající.Určitě vyzkouším.:yes:

cardanka

13. 2. 2010 07:52

Koláče jsou parádní:yes: těsto děláme podobně, jen kynout je necháme a moravské koláče jim říkáme:-K Tobě za prima receptík a krásné koláčky 13.bodík posíláme:-K;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nekynuté koláče nekynuté koláče od babičky hlučinske kolace koláče nekynuté moravské koláče nekynuté nekynuté moravské koláče hlučínské koláče recept prajzské koláče nekynuté koláče recepty nekynuté koláčky prajské koláče recept na hlucinske kolace moravské koláčky nekynuté hlučínský koláč nekynuté těsto na koláče koláče ostrava nekynuté koláče výborné moravské nekynuté koláče koláče s dvojí náplní recepty koláče hlučínské

Suroviny: mouka hladká, kvasnice, sůl, cukr, olej, mléko, žloutek, povidla švestková, máslo, mouka polohrubá, cukr,

TopRecepty.cz

Prajzské koláče - nekynuté

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81kj