

Překládané tvarohové pagáčky
Suroviny
- 250 g hery
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g tvarohu
- 20 ml kysané smetany
- 1 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- 40 g droždí
- 1 lžička soli
- špetka cukru
- na potření:
- 1 vejce
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
Rozpustíme Heru. Do mouky uděláme důlek a dáme do ní tvaroh, kysanou smetanu a celé vajíčko.
Na to celé rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr. Těsto dobře vypracujeme a nakonec utvoříme obdélníkový tvar v podobě cihly. Posypeme sýrem a přeložíme. Po dvakrát třiceti minutách zopakujeme. Vyválíme na prst silný plát a kulatým tvořítkem vykrajujeme. Povrch pagáčků potřeme vejcem, nožem nakrojíme jako mřížku a sypeme strouhaným sýrem.
Pečeme dozlatova, 225°C, cca 15 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Překládané tvarohové pagáčky
-
Lenka, prosím, koľko tej smotany?
-
Nemá tam byť 200 ml smotany? ďakujem, vyzerá to inak fajn!
-
jollka: už jsem to opravila
-
Leni v surovinách nemáš napsáno kolik tvarohu asi kostku bych řekla já ,ale ostatní to vědět nebudou
-
Tak tohle musím vyzkoušet, líbí se mi, jak jsou vysoké
-
děláme si s manželem večer s vínkem, tak si dáváme do nosu
a pár jsem si jich schovala do mrazáku a vytáhnu je v sobotu na oslavu narozenin - jsou moc dobrý, tak snad budou i z mrazáku
Jsem trochu mákla kvůli soutěži a začalo mě to hrozně bavit, škoda, že toho času není víc a nemám sluhu na sklízení bordelu po vaření
Od půlky září budeme bydlet nějaký čas s tchýňkou, tak doufám, že mě nechá taky vařit -
Lendik, děláš pokroky
Jsi šikulka, když to stíháš s malým prckem. Zasloužíš si boďana
Podobně dělám škvarkové pagáčky.
-
To vypadá moc hezky
Bodík 2.
-
Vypadají skvěle, já myslela, že se dělají jen ze škvarků!
-
pagáčky vypadají moooc dobře