Velmi šťavnatý moučník
Recept ještě nebyl hodnocenLuxus na talíři, přesně takový je tento moučník. Příprava není vůbec složitá, pouze potřebuje čas pro odležení v lednici. Vláčné kakaové těsto, které se po upečení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 10 kJ / 2 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,10 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,06 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Luxus na talíři, přesně takový je tento moučník. Příprava není vůbec složitá, pouze potřebuje čas pro odležení v lednici. Vláčné kakaové těsto, které se po upečení…
Vejce vyšleháme s vanilkovým i moučkovým cukrem. Do vyšlehané směsi přidáme změklé máslo a opět vyšleháme. Mouku si smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou,…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladničce. Potom těsto vyválíme, formičkou z něj vykrajujeme…
Těsto: mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Uprostřed uděláme větší důlek a nalejeme do něj mléko, rozpuštěné VLAŽNÉ máslo, vejce, rum. Přidáme nescafé a dobře…
Těsto: mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Uprostřed uděláme větší důlek a nalejeme do něj mléko, rozpuštěné VLAŽNÉ máslo, vejce, rum. Přidáme nescafé a dobře…
Ze surovin na těsto vymícháme těsto, které upečeme ve vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem. Z pudinků, mléka a cukru uvaříme hustý pudink. Do ještě teplého…
Všechny ingredience smícháme,nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech,upečeme.Vychladlé potřeme polevou. OBMĚNA:piškot je možné potřít marmeládou a čokoládu smíchat…
Do mísy dáme sypké suroviny, přidáme změklou Heru nakrájenou na menší kousky a rum a zpracujeme těsto, které dáme odležet do lednice. Těsto vyválíme na výšku cca 4mm a…
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a dobře vymícháme dohladka. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (190°C, cca 10…
Z uvedených ingrediencí na korpus vyšleháme těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem, potřený máslem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova na cca 5-7 minut.…
Milovníci kávy zbystřete a vyzkoušejte letní verzi vašeho oblíbeného nápoje. Ledová káva s hustou pěnou, oslazená vanilkovým cukrem a karamelem, zpříjemní chvíle u…
Upečeme si korpus a uvaříme pudink. Našleháme si máslo s cukrem a nescafem a pomalu zašleháváme vychladlý pudink. Korpus si prořízneme a namažeme krémem.Slepíme a celý…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici přes noc odpočinout. Poté těsto rozválíme a vykrajujeme rohlíčky, či jiné tvary. Upečeme ve vyhřáté troubě…
Den předem si do hrnku namočíme sušené houby s 1 lžičkou Nescafé "Espresso". Na pánev nalijeme olej, necháme rozehřát a vložíme omytá stehna. Zprudka orestujeme, aby…
Smícháme dohromady mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a pak přidáme vodu, kůru nebo aroma, olej, vejce a metličkou vše prošleháme do středně husté hmoty o…
Bílky s cukrem a špetkou soli ušleháme na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a vanilkový cukr. Zlehka přidáváme mouku, sypkou kávu Nescafé, přikápneme trochu…
Smícháme všechny sypké ingredience. Pak přidáme olej, mléko, vejce,rum, med a zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Poklademe okapaným pokrájeným ovocem.…
Nejdříve uděláme kávu do polévkového talíře a necháme trošku vychladnout. Následně každou oplatku na chvilku namočíme do kávy,položíme na talíř a potřeme trochou…
Mléko nalijeme do mixeru, přidáme cukr, skořici, zrnk. kávu, kakao. Promixujeme na nejvyšší stupeň (10 s), poté přidáme inst. kávu, opět promixujeme (10 s) a ihned…
Banány oloupeme a rozmačkáme. V míse je smícháme se zakysanou smetanou, přidáme žloutky, sůl, olej, citronovou kůru, datlový sirup, mouku a prášek do pečiva.Vše pořádne…
Kávu nasypeme do hrnku, přidáme cukr a skořici.Zalijeme vroucí vodou a necháme asi 10 minut louhovat.Přidáme šťávu z citrónu nebo pomeranče a zamícháme.Přefiltrujeme a…
6 celých vajec vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme 60 g solamylu a hladké mouky - už nešleháme, jen převracíme vařečkou a nalijeme na plech, který vyložíme papírem.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Staročeskou specialitou byl kapr na černo. S kořenovou zeleninou a švestkami je přímo vynikající
Deset nejstrašidelnějších jídel světa: Na hadí polévku, smaženou tarantuli nebo oční bulvy tuňáka si troufnou jen ti nejotrlejší
Malta na talíři: Ochutnejte místní pomeranče a med a připravte si divokého králíka na víně. Takhle snadno se dělá