Pečená kmínová krkovička
Recept ještě nebyl hodnocenOmytou krkovičku osušíme, osolíme, ze všech stran okmínujeme drceným kmínem a položíme do hlubšího pekáčku. Horní stranu důkladně posypeme kmínem, tymiánem, do pekáčku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omytou krkovičku osušíme, osolíme, ze všech stran okmínujeme drceným kmínem a položíme do hlubšího pekáčku. Horní stranu důkladně posypeme kmínem, tymiánem, do pekáčku…
Zapneme troubu na 200 °C a připravíme plech, vyložený papírem na pečení. Fazolky (v sezóně čerstvé, ale můžeme použít sekané mražené) propláchneme a necháme okapat.…
Šošovicu povaríme v troche vody cca 10 minút (musí ostať pevná). Vody dáme len toľko, aby sa všetka vstrebala. Necháme vychladnúť.Polníček premiešame so šošovicou,…
Na suchej panvici opražíme lieskovce a necháme prechladnúť. Potom nahrubo nasekáme.Na troške oleja orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu, pridáme fazuľky a podlejeme 2…
Portobelo oloupeme (ale nemusíme, jak je kdo zvyklý) odstraníme nožku, vnitřek osolíme a pokapeme olejem. Žampióny, (pokud máme čerstvé,) také oloupeme a v kutru…
Okurku oloupeme, nakrájíme menší kostičky. Papriku zbavíme dužiny a semínek, nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké, cibulku nakrájíme na kolečka i s natí. Rajčata spaříme…
Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na…
Do mísy dáme balzamikový ocet, javorový sirup, perníkové koření a řádně promícháme. Blumy přepůlíme, zbavíme pecek a vložíme do sladké marinády. Řádně promícháme a dáme…
Nakrájané fazuľky povaríme v troche osolenej vody 10 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.Na 2 taniere rozložíme rukolu a na ňu dáme fazuľky.Lieskovce nasekáme nahrubo a…
Brokolicu v troške vody alebo v pare 3 min povaríme. Necháme vychladnúť.Červenú kapustu a cviklu nastrúhame nahrubo a pridáme ružičky brokolice a brusnice.Olej…
V malé misce vyšlehejte med s balsamikovým octem, špetkou soli a pepřem.Každý sýr zvlášť zabalte do alobalu se 2 lžícemi balsamikovomedové zálivky.Sýry vložte na přímý…
Rajčata nakrájejte na malé kousky, šťávu co z nich vyteče slijte. Dejte do mísy, přidejte nasekanou bazalku a ostatní ingredience. Jemně promíchejte, dochuťte a nechte…
Maso omyjeme, osušíme a rozdělíme na 20 menších kusů. Do každého kousku uděláme dva zářezy špičkou nože a prošpikujeme celými stroužky česneku, k jednomu vždy vložíme i…
Kuře si omyjeme a vaříme ve vodě s kořením i s pórkem do měkka. Vývar pak scedíme, část pórku necháme do výborného vývaru a kuřecí polévky a část ho použijeme do rosolu…
Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme a pak nakrájíme napříč na kousky. Cibuli nakrájíme na kolečka.Zbývající ingredience smícháme a dobře…
Na sádle osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou feferonku a rozmarýn cca 5 minut. Pak přidáme bobkový list, balzamikový ocet…
Tuňáka slijeme a rozdrobíme ho na kousky.Jablko a cibuli oloupeme.Fenykl, sušená rajčata a cibuli nakrájíme na proužky, jablko na kostky.Všechny suroviny smícháme,…
1. Troubu rozehřát na 180°C. 2. Na pánvi na oleji opéct maso z každé strany 1-2 minuty a přemístit ho do pekáče nebo na plech. 3. Toastový chléb opéct (nasucho na…
Brambory dáme vařit do osolené vody.Oloupané okurky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky. Na zálivku vyšleháme olej s hořčicí, solí, pepřem, medem a octem.Vychladlé…
Cuketový pudinkTroubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Do hrnce dáme vodu, sůl, bobkový list, přivedeme k varu, přidáme nakrájenou cuketu a…
Umyté a osušené listy šalátu rozložíme na misu, poukladáme na polovicu rozrezané paradajočky a na tenké polkolieska narezanú cibuľu. Všetky prísady na zálievku zľahka…
Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Poté těsto vyklopím do…
Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě. Připravíme dresink - do medu, hořčice, balsamica,…
Saláty opereme, osušíme, přidáme nakrájená rajčata.Ze zbylých ingrediencí připravíme smícháním dresink, který nalijeme na salát až těsně před podáváním.