Crostini s tymiánovou riccotou a grilovanými houbami

Evlin Kuchařka:

3 porce Studená kuchyně 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii
11

Suroviny

6 plátků bagety nebo jiného italského chleba
Bertolli s máslem a olivovým olejem
1 lžíce olivového oleje
1 větší šalotka
2 hrsti hlívy (lišek, hnědých žampionů)
50 ml suchého červeného vína
ocet aceto balsamico
200 g ricotty
1 stroužek česneku
2 - 3 větvičky tymiánu
lanýžový olej
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu pokrájejte diagonálně a jednotlivé plátky opečte v troubě nebo na rozehřátém grilu na pánvi, dokud nezezlátnou. Dejte stranou.

  2. Mezitím připravte na menší kusy houby. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte nadrobno pokrájenou šalotku. Po 2 minutách přihoďte houby a opékejte, dokud se voda z hub nevypaří a houby se nezačnou lehce přichytávat k pánvičce (asi další 3 až 5 minuty). Přilijte víno a zastříkněte balzamikovým octem. Nechte odpařit, přidejte mořskou sůl a čerstvě namletý pepř.

  3. Do ricotty vmíchejte podrcený a jemně nakrájený stroužek česneku, v prstech promnuté tymiánové lístky a kapku lanýžového oleje.

  4. Plátky bagety potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem, navrstvěte libovolně tymiánovou riccotu a houby s šalotkou. Hotové crostini ihned podávejte.

Poznámka

Crostini jsou skvělý způsob, jak využít i starší pečivo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Crostini s tymiánovou riccotou a grilovanými houbami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Další inspirace

Přidat podobné recepty

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo