Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami

lemeL Kuchařka: lemeL

Doba přípravy: 25 minut + chlazení 4 porce Moučníky , Krémy, polevy, náplně 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání
1 svazek bazalky - nasekaný i se stonky + další lístky na ozdobu
300 g bílé čokolády - nasekané
50 g světlého třtinového cukru
2 lžíce balzamikového octa
250 g jahod - přepůlených
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na středním plameni přiveďte k jemnému varu smetanu s bazalkou. Sejměte a nechte 5 minut odpočinout.

  2. Přeceďte, odstraňte bazalku a vratťe ochucenou smetanu do hrnce. Znovu zahřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně a ihned vmíchejte čokoládu. Až se rozpustí, rozmíchejte dohladka. Krém rozdělte do pohárů a nechte chladit nejméně hodinu, až ztuhne.

  3. V kastrůlku promíchejte ceukr, balzamikový ocet a 2 lžíce vody.

  4. Na středním plameni asi 5 minut míchejte, až se cukr rozpustí a objem tekutiny se zmenší na polovinu.

  5. Vzniklý sirup nechte vychlednout. Pak ho přelijte přes jahody a nechte hodinu marinovat. Jahody rozdělte na krém z bílé čokolády a ozdobte bazalkovými lístky.

Poznámka

Zdroj: Apetit - květen 2010

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krém z bílé čokolády balsamikový krém krém z bílé čokolády recept krém s bílé čokolády krém bílá čokoláda krém z bílé čokolády a smetany balsamikový krém recepty krém se sýru a bílé čokolády recept na bílí krém krém ze smetany a cokolady jahody v čokoládě orion recept bílý krém bílí krém bílé krémy recept krém z bílé čokolády recept na krem z bile cokolady bílí krem cukrový bílý balsamikový krém použití byle kremy na cukrovy pomazánka z bílé čkokolády

Zapomněl/a jsem heslo