Voňavý mrkvový salát
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěnou mrkev nakrájíme na šikmá kolečka. Uvaříme ve slané vodě s kořením na skus.Smícháme olej, ocet, utřený česnek, petržel a bílý pepř.Mrkev scedíme a do ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěnou mrkev nakrájíme na šikmá kolečka. Uvaříme ve slané vodě s kořením na skus.Smícháme olej, ocet, utřený česnek, petržel a bílý pepř.Mrkev scedíme a do ještě…
Lehký těstovinový salát se zeleninou a orestovaným kuřecím masem poslouží jako skvělá chutná večeře či oběd, který zvládnout připravit i ti, co s vařením teprve začínají…
Bulgur připravíme podle návodu a dáme stranou.Řepu očistíme, položíme na alobal, zakápneme olivovým olejem, zabalíme a pečeme na cca 180 °C doměkka.V misce rozšleháme…
Kapr je velmi chutná ryba, byla by škoda si ho dávat jen na Vánoce smaženého v trojobalu. Pečené filety kapra, ochucené česnekem, podávané s pestrou směsí pečené…
Pečené papriky chutnají úžasně a mají široké využití. V tomto pestrém salátu vyniknou pečené papriky několika barev, čerstvá rajčata a kozí sýr. Salát podáváme s bílou…
Červená řepa obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má krásnou barvu a lahodnou chuť, kterou ještě podpoříme pečením. Svěží polníček, tenké plátky pečené řepy,…
Lehce spařené kapustičky doplňuje sladkost hrušky, krémová chuť kozího sýra a křupavé ořechy, které dodávají pokrmu neodolatelnou chuť. Tento salát je skvělý jako lehká…
Balzamikové glazé je hustá, sladkokyselá redukce, která dodá každému pokrmu nádech gurmánské dokonalosti. Hodí se k masu, sýrům, zelenině, ovoci a dokáže povýšit i ten…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Pokud plánujete letní slavnostní večeři, překvapte své hosty netradičním předkrmem, carpacciem z čerstvých jahod a mozzarelly. V kombinaci s aromatickou mátou vzniká…
Pokud preferujete spíše bezmasá jídla a chcete si v létě dopřát něco lehčího a plného zeleniny, určitě vyzkoušejte tento bulgur s restovaným lilkem, cuketou a paprikou.…
Pomazánka z grilované kapie je lahodná, lehká a barevná. Sladkost pečené zeleniny doplní jemná Lučina, kapka balzamika a olivový olej. Skvěle chutná na čerstvé bagetě i…
Klobouky očistěte, ingredience na marinádu smíchejte a nalijte do sáčku či krabičky. Vložte houby, promněte a dejte marinovat do lednice. Teoreticky by mohlo stačit…
Nejprve nakrájíme maso na malé kousky, přidáme solamyl, sójovku, sůl, pepř, balsamiko a vajíčko. Dobře promícháme.Na malém množství tuku pořádně orestujeme a po pěti…
Na oleji na mírném ohni restujeme cca 10 minut na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli. Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, osolíme, opepříme, dáme polovinu…
Zelená: Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme. Červená: Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a…
Troubu předehřejte na 160 °C. (Já peču v troubě kuchyňského sporáku). Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací…
Troubu předehřejte na 160 °C. (Já peču v troubě kuchyňského sporáku). Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací…
Extra rychlý zelný salát s mandarinkami a hroznovým vínem vás překvapí svou svěží chutí. Balsamico s příchutí pomeranče ještě zvýrazní citrusovou chuť salátu.…
Dozlatova osmažené karbanátky jsou klasická dobrota. Tentokrát je ochutíme bylinkami a podáváme s lahodnou nasládlou omáčkou z červené cibule, červeného vína a…
Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají…
Jaro s sebou nese možnost načerpat sílu z křehkých lístků pampelišek (smetánky lékařské) s vejcem nahniličku. Kromě chutného salátu si tak připravíte i posilu a…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Papriky omyjeme a rozřízneme na půlky (i se stopkou), vydlabeme semena a papriky naplníme: do každé dáme jeden plátek šunky, 4 půlky…
Řepu omyjeme, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném ohni do měkka (podle velikosti řepy 1,5-2 hodiny).Ještě teplou řepu oloupeme a…