Melanzane con pomodoro - lilek v rajčatech

Eliza Kuchařka:

Zeleninová jídla 18 názorů

511

Suroviny

2 lilky
2 červené cibule
2 konzervy sekaných rajčat
3 rajčata
olivový olej (z naložených rajčat postačí extra panenský)
balzamikový ocet
česnek
černé olivy
čerstvé bylinky:
bazalka
oregano
majoránka
pepř
sůl
balkánský sýr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. Osušíme a opečeme v pánvi na oleji ze sušených rajčat.

  2. Téměř hotové lilky posypeme kolečky červené cibule, plátky česneku, zalijeme obsahem rajčatových konzerv, který jsme dochutili balzamikem, pepřem a solí, poklademe kolečky rajčat, oliv, osolíme a přidáme sekané bylinky.
    Přiklopíme a dusíme 10-15 minut.

    Hotový pokrm můžeme posypat balkánským sýrem nebo fetou a zdobíme bylinkovými lístky.

Poznámka

Podáváme s ciabattou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Melanzane con pomodoro - lilek v rajčatech

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Máme podobné chutě, viď, Eliz:-?:yes:;-) Zaokrouhluji na 10. bod;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Eliska: Jsem moc ráda, že tolik chutnalo - zrovna ho dnes dělám k večeři, tak jsem vyhledala recept (nemůžu si všechno pamatovat, no ne..:-8:-))? )

    Odpovědět

  • Eliska Eliska(neregistrovaná)

    Ahojky, dekuju za uzasny recept!! bez vyzkouseni jsem ho predlozila navsteve, s bramborem ci podruhe dokonce s br. kasi, a bylo to proste mnam!!!! misto zaverecneho poduseni jsem to zapekla v troube. lilek jsem skombinovala s cuketou, 1:1. Vyborne!

    Odpovědět

  • Marta Marta

    také jsem ještě nenašla odvahu lilek vyzkoušet, ale už se těším na premiéru, jídlo na fotečkách vypadá velice slibně :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ahoj Lusindo, děkuji za komentář...:-) My dvě jsme se tady zatím nějak míjely (taky tady nejsem dlouho), ale někde v diskuzích jsem pochopila, že už došlo k "rozdvojení" a máš mimí... Tak jaké těhotenské chutě?? :-* Ale jestli Vás to rozpůlení a shledání tváří v tvář teprve čeká, tak přeji vše dobré!! :-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Elizo moooc chválím recept i krásné fotky.Ani snad raději nebudu psát, co to dělá s mými těhot.chutěmi(nebo choutkami?).Krásné a zdravé, ukládám do oblíbených!:yes:

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Lilek jsem pripravovala pouze jednou, kdyz jsem se snazila o francouzske ratatouille (nevim presne, jak se to pise) a vubec se mi to nepodarilo, takze cele slavne jidlo letelo do kose :-( Vsechno docela slo, akorat ten lilek se mi hrozne "rozblemcal", jak nacucana houba, brrrr :-(( Ale mozna by pomohlo nechat ho predem vypotit, jak tady pise Elizka, to me nenapadlo. Tenkrat jsem se zarekla, ze uz lilek nikdy varit nebudu. Ale tenhle recept vypada super, tak ze bych mu jeste dala sanci:-:-8;-):-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Jani R. ciabatta (v překladu pantofle) je italský bílý placatý chléb s chutí olivového oleje. Už jsem měla na něj i hotovou směs do DP z Lidlu. ;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Hned jak jsem viděla fotku - říkám: " ÁÁÁÁ Eliza jede". Italskou kuchyni můžu. :-p:-p Úžasné :yes::yes::yes: Bodík je jasný a nemusíš mi za něj extra děkovat.:-D:-D ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já jsem z lilku ještě nikdy nic nedělala.:-( Nedávno mi kámoška něco v běhu říkala o lilku plněném sýrem. No, asi to taky budu muset prubnout. Kdysi jsme neměli ponětí o takových lahůdkách a snad proto koukáme někdy s nedůvěrou:-) Ale rozhodně ti věřím, Eli, že to je dobré!! A máš opět krásné fotky, samá barva, to se pak jí samo;-):yes::yes: Jejda a co je to ciabatta?

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tento recept se mi moc líbí a dávám bod:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Možná to na fotkách vypadá o něco lépe než ve skutečnosti :-), ale přesto je to opravdu chutná italská klasika... To dokonalé prolnutí chutí i vůní je pouze moje rekonstrukce prastarého osvědčeného receptu ;-).
    Moc děkuji za body a posílám je dál - někam do Itálie...:-*:-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, je to pastva pro oči, krásné fotky, i chuťové buňky.:-p:-p:-p
    Posílám čtvrtý bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, krásný recept i fotečky:yes: Lilkujeme rádi, určitě vyzkouším. Dělám podobně, ale se sýrem nakonec zapeču. Taky moc dobré.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, to je nádhera:yes::-), kolikrát jsem si říkala, že by nebylo špatné udělat něco z lilku, ale nikdy jsem nenatrefila na pořádný recept:-// tohle je přesně ono, takže díky, určitě vyzkouším:yes: je to tak pěkné, že ti dávám bod už teď:-):-D

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo