Toskánská játrová paštika

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pokrmy z vnitřností 3 názory

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 menší klobása ( Italové používají neuzenou masovou, ne příliš paprikovou )
1 cibule
2 řapíky celeru
1 PL kaparů
4 ančovičky
čerstvá šalvěj
cca 70 ml bílého vína
2 KL octa balsamico nebo jemného bílého vinného
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na oleji, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, celer a klobásu a pár lístků šalvěje. Osolíme, opepříme a asi 5 minut restujeme.

  2. Poté zalijeme vínem a octem a necháme zcela odpařit. Podlijeme malinko vodou, přihodíme posekané kapary a ančovičky a dusíme dalších 5 minut, dokud se voda skoro neodpaří a směs zůstane pouze vlhká.

  3. Odstavíme a vidličkou rozmačkáme. Nemixujeme, tato paštika má hrubší strukturu a je bez přidání dalšího tuku. Podáváme na opečené bagetce, teplou nebo studenou.

Poznámka

Recept je z knihy Chefparade.

Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Toskánská játrová paštika

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Salsiccia tam urcite nepatri, nekdy se pouziva teleci slezina a kureci jatra, ale to uz je "jina" pastika, tez ocet urcite v tomto pripade ne. Ten se pouziva jen tehdy (asi tak 3 lzicky), kdyz se misto bileho vina da vino typu portske (v Toskansku vino marsala, nebo mesni vino) - 4PL lzice, coz jest puvodni historicky recept. Jsou ruzne varianty, ale bud do zakladu pouzije soffritto (cibule, mrkev, rapik celer), nebo jen cibuli. Kapary a ancovicky pokud mozno ty nalozene jen v soli.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p Andrejko vypadá to lákavě:yes::-K

    Odpovědět

  • casino casino

    "Italové používají neuzenou masovou"
    Patrně jde o "Salsiccia" ...dá se koupit i v ČR

    Odpovědět

Tématické fráze: játrová paštika s vínem játrová paštika na víně játrová paštika recepty jemná játrová paštika pastika z teleci jatry jatrova pastika játrová paštika bez vína kuřecí játrová pastika s vinem recept játrová paštika toskánská bageta recept paštika s bílého vína recept na játrovou paštiku kuřecí játrová paštika s bílým víně játrová paštika s kapary játrová paštika s bílým vínem pastika bez vina víno do játrové paštiky játrová paštika - recepty játrová jemná paštika paštika bez vina recept

Zapomněl/a jsem heslo