Domaci houbove ravioli s pecenou omackou

aisha Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 3 porce Těstoviny 19 názorů

525

Suroviny

na těstoviny:
200 g hladké mouky
2 větší vejce + 1 mensi na potirani testa
kapka olivového oleje
špetka soli
podle potřeby trochu vody
na náplň:
200 g čerstvých žampionů
100 g porku
80 g sýru mozzarella
sůl
pepř
na omáčku:
4 velká rajčata
1 menší cibule
3 stroužky česneku
kousek řapíkatého celeru
kousek bulvy fenyklu
1/2 červeného paprikového lusku
1 lžička tymianu
1 lžíce balsamikového octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
do omáčky po upečeni:
300-350 g rajčat ve vlastni šťávě
6 ks černe olivy
1 lžička kapary
hrst čerstvé bazalky
třtinový cukr (nebo klasicky cukr)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těstoviny smícháme, vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladu cca 45 minut odpočinout.

  2. Pórek nakrájíme na drobno, krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na menší kousky pokrájené žampiony, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka cca 15 minut. Necháme vychladnout a přimícháme nastrouhanou mozzarellu.

  3. Všechny suroviny na omáčku dáme do zapékací nádoby (zeleninu nakrájíme na větší kusy), promícháme a při 160°C cca 1 hodinu pečeme.

  4. Necháme trochu vychladnout i s vypečenou šťávou a přendáme do foof procesoru, přidáme rajčata ve vlastní šťávě, černé olivy, kapary, bazalku a rozmixujeme na kaši. Na mírném ohni necháme cca 15 minut probublat a dochutíme cukrem, solí a pepřem.

  5. Těsto na pomoučněné pracovní ploše rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžíci náplně, kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a pomocí formičky uzavřeme.

  6. Vaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Promícháme s kapkou olivového oleje. Podáváme s pečenou omáčkou.

Poznámka

Pecena omacka se hodi na jakykoliv druh testovin. Chutove je jina nez klasicky varena.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domaci houbove ravioli s pecenou omackou

  • Iljusa Iljusa

    Nááádhera - ihned bych si nabídla :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Ty jsi ale šikovná:-K:-K:yes: recept precizní a určitě chuťově vychytaná dobrota:yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    suprový recept, omáčka se mi moc líbí. Jsi šikulka, foto luxus :yes::yes::-p:-p:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: Teda Ty mi lichotis..:-8..tolik pochvaly si ani nezaslouzim..:-8:-K..dekuji moc..i vsem ostatnim..:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    pipre: Stale mobilem, fotak mam rozbity, chtela jsem si koupit novy, ale kdyz jsem zjistila, jake fotky dokaze mobil, tak jeste pockam..diky..:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-p:-p:yes:já bych si pochutnala:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Výborný recept a krásné fotky:yes::yes: Stále fotíš mobilem? Ptám se proto, že ses o tom jednou zmínila a já nemám takové fotky ani z foťáku :-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Aishi, Ty jsi kouzelnice, fotečky jako ze žurnálu, ravioly jsou jak malované, vše je krásné, povedené, všichni řekli vše, recept je dokonalý, jak omáčka, tak ravioly, omáček tu máme tak krásných málo, Ty máš jednu z nej, raviol je tu málo, proto je to vážně povedené a smekám - dávám bodíka, dala bych Ti nejradši ale 100 bodů:-K:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    úchvatné:-!:-! všechno:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Úžasný recept, ukládám a boduji:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    rozmarynaH: Dekuji prevelice..no vidis, a ja si vzdycky myslim, ze mi v popisu neco chybi, kontroluji, doplnuji a lamu si hlavu..to jsem cela ja :-D:-D

    Vsem moc dekuji za zajem a komentare :-K:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    U tebe se mi líbí ten důkladný popis:-*, kde není naprostá pochybnost jak se má co dělat. Někdo napíše do ingrediencí 1 cibule a v postupu vaření o cibuli není ani zmínka. Takže pro tebe velká pochvala za pečlivost a preciznost, úžasné foto a dozajista i velmi dobré jídlo:yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... no, to bude dobrá "mňamka";-);-);-)Omáčka jako lusk :yes: Křišťálové fotky :yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Lákavá bašta :-!:-p:-p:yes::-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: omacka na ravioli napln do raviol ravioli recept raviol testo ravioli testo na ravioli ravioli testo domaci ravioly ravioli s hribky domácí ravioli s houbami ravioli s houbami omáčky k ravioli hobove ravioli jak dělat domácí ravioli raviolli ravioly příprava raviol raviolli s houbami napln´do raviol domaci raviol

Zapomněl/a jsem heslo