Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenŽebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské…
Olej smícháme se solí a česnekem. Nachystáme alobal, buď hrubší grilovací, nebo obyčejný ve třech vrstvách.Kukuřici uložíme, potřeme ochuceným olejem, zakápneme lehce…
Obě prsa rozkrojíme na dva tenčí plátky (podle velikosti, jsou-li malá, necháme je vcelku). Lehce je naklepeme, solíme a opepříme.Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a…
Kuřecí směs se zeleninou znají snad všichni, kdo hledají rychlé, vydatné a nenáročné jídlo. Lehce pikantní omáčka se šťavnatými kousky masa doplníme křupavými a zlatými…
Vietnamské jarní závitky připravíme ze zeleniny a hub, které nakrájíme na tenké nudličky, a zabalíme je spolu s nudlemi do rýžového papíru. Dokřupava osmažené závitky si…
Pokrmy z mletého masa nejsou tak náročné na čas a přípravu a použitím zavařené zeleninové směsi nám odpadá i zpracování zeleniny. Takže večeře či oběd mohou být velmi…
Kuřecí prso nakrájíme na kousky, osolíme a okořeníme. Na oleji lehce opečeme česnek, který jsme nakrájeli na plátky. Přidáme maso a orestujeme.Omytý a osušený salát…
Připravte si večeři s nádechem Asie. Vepřové nudličky, marinované přes noc v sójové a ústřicové omáčce, jsou krásně křehké a mají příjemně sladkokyselou chuť. S rýží…
Z omytých křidélek odsekáme špičky (zbytek křidélek odložíme). Špičky dáme vařit se solí a libečkem, abychom měli cca 300- 400 ml vývaru. Vaříme 10-15 minut. Vývar by…
Léto se nese v duchu osvěžujících zeleninových salátů, které jsou velice nenáročné na přípravu. Tento salát je ozvláštněný o kombinaci příjemně pikantní zálivky ze…
Jednoduché na přípravu a bohaté na chuť – naše pikantní buřty na pivu a Moravance vám zaručeně zachutnají. Jsou ideální volbou pro rychlý a chutný pokrm, nebo jen tak k…
Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme, já jsem neměla. Nasekáme ho hodně najemno. Cibulku nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky.Smícháme zelí se šunkou, sýrem,…
Hovězí maso z kližky, pokud je dobře připravené, je lahůdka. Správně vychutit a využít k tomu hrubozrnnou hořčici, pivo a chilli omáčku je pak odvážná kombinace, kterou…
Křehké kuřecí plátky marinované v chutné marinádě ze sladké chilli omáčky, zázvoru a worcesteru, smažené na troše másla a oleje vám jistě zachutnají. Příprava je velmi…
Tofu osušíme a nakrájíme na kostičky asi 2x2x2 cm. Oloupanou cibuli přepůlíme, každou půlku rozkrojíme na čtvrtiny nebo šestiny (podle velikosti) a rozdrobíme jednotlivé…
Marinádu připravíme smícháním všech surovin. Omytá a osušená žebra potřeme důkladně marinádou a necháme nejméně dvě hodiny odležet.Cibuli nakrájíme na hrubo a dáme do…
Uděláme směs z koření, sójovky, oleje a medu, žebra v ní důkladně obalíme a necháme marinovat alespoň do druhého dne. Druhý den pečeme na 150°C cca hodinu a půl, dokud…
Pomazánku z vajec a tuňáka odlehčíme tak, že majonézu nahradíme avokádem, které jídlu dodá plno živin a „zdravých“ tuků. Pomazánce dodáme pikantnost přidáním dijonské…
Uzená vepřová žebírka pečeme v troubě potřená výbornou marinádou ochucenou medem, sójovou omáčkou, pivem, hořčicí a sladkou chilli omáčkou, která ke sladké chuti dodá…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Milovníci smaženého sýra zbystřete! Můžete si s pomocí moderní techniky dopřát svoje oblíbené jídlo ve zdravější formě. Horkovzdušná fritéza připraví najednou sýr i…
Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na cca 0,5 cm plátky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na silnější proužky.Klobásu nakrájíme na…
Máme tady recept pro milovníky smetanových omáček a zelených fazolek. Není to sice nic pro dietáře, ale zato je to tuze velká dobrota! Nejlepší je s bramborami a…
Z kuřecího masa můžete vykouzlit spoustu rozličných pokrmů. Nejčastěji se z něho připravují směsi, které nejsou náročné na přípravu, třeba taková pikantní směs se…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami