Vepřové koleno na medu

kaprik1991 Kuchařka: kaprik1991

Doba přípravy: cca 2 hodiny 2 porce Vepřové maso 1 názor

Suroviny

1 vepřové koleno (cca 2 porce)
Marináda:
4 lžíce oleje
2 lžíce grilovacího koření
2 lžíce sladké chilli omáčky
šťáva z 1 citronu
2 lžíce medu
provensálské bylinky
kari
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno vložíme do pekáče a připravíme marinádu, kterou na něj následně nalijeme.

  2. V misce smícháme všechny ingredience, tedy olej, grilovací koření, sladkou chilli omáčku, šťávu z citronu, med, provensálské bylinky a kari. Případně dle chuti cokoli jiného.

  3. Poté, co máme marinádu připravenou, přelijeme jí vepřové koleno a dáme uležet do ledničky. Ideálně tak cca na 2 dny. Stačí však alespoň pár hodin.

  4. Pak dáme péct do trouby, přikryté alespoň alobalem, na 180°C cca na 2 hodiny.

  5. Hodí se k tomu pečivo nebo brambory. Případně dle vlastní chuti.

Poznámka

Další fotografie ještě přidám po upečení :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové koleno na medu

Tématické fráze: marináda na vepřové koleno koleno na medu pečené koleno na medu pečené vepřové koleno na medu pečené koleno podle po provensálské kolena na medu vepřové koleno marinada marinada na vepřový koleno pečená kolena na medu veprove koleno v medove omacce zapecena koleno na medu marinady na vepřové koleno vepřové koleno naložené v medové marinádě marinada na vepr.koleno marinada na vepřove kolenoi vepřové koleno v marinádě marinada na veprova kolena grilovací marináda na vepřové koleno jak se pripravuje veprove koleno vepřove na medu a kari

Zapomněl/a jsem heslo