Cuketová pomazánka na tousty
Recept ještě nebyl hodnocenVyužít cuketu jako součást trvanlivé zeleninové pomazánky je skvělý nápad. Cuketa ochotně přijme chutě všech použitých komponentů a zahustí směs. Výsledný výrobek se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Využít cuketu jako součást trvanlivé zeleninové pomazánky je skvělý nápad. Cuketa ochotně přijme chutě všech použitých komponentů a zahustí směs. Výsledný výrobek se…
Špekáčky na zelenině jsou tradičním českým pokrmem, který kombinuje oblíbené špekáčky s lahodnou směsí čerstvé zeleniny. Tento recept je ideální pro jednoduchou a…
Růžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které…
Cikánské řízečky nejsou klasické řízky v trojobalu, jak je známe. Jsou to placičky z nakrájeného masa, klobásy a těstíčka, které ochutíme kořením. Pak už je stačí jen…
Jemné rýžové nudle se snoubí s čerstvou zeleninou, bylinkami a pikantní zálivkou inspirovanou Asií. Skvělý jako lehký oběd, večeře nebo příloha ke grilovanému masu či…
Burgery z červené řepy jsou barevnou, zdravou a chutnou alternativou k tradičním masovým burgerům. Skvěle se hodí do housky se svěžím salátem, dipem i karamelizovanou…
uvařené fazole zalijeme zálivkou a necháme několik hodin - nejlépe do druhého dne uležet Zálivka: cibulku nakrájíme na jemno, rozetřeme česnek, osolíme, přidáme…
Plátky vepřového masa připravené se zajímavou pikantní omáčkou určitě potěší chuťové buňky. S vhodnou přílohou budou chutnat a skvěle zasytí. K jídlu podávaný rajčatový…
Pivní marináda je skvělý způsob, jak dodat masu bohatou chuť a jemnost. Kombinace piva, bylinek a koření proniká hluboko do masa, což z něj dělá ideální volbu pro…
Šťavnaté vepřové maso a směs čerstvé zeleniny ochucená oblíbeným kořením a sójovou omáčkou je tipem pro rychlý oběd nebo lehkou večeři. Záleží na tom, jako přílohu…
Šťavnaté vepřové maso a směs čerstvé zeleniny ochucená oblíbeným kořením a sójovou omáčkou je tipem pro rychlý oběd nebo lehkou večeři. Záleží na tom, jako přílohu…
V pekáčku na másle opečeme na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony, cibuli a kapii. Zalijeme sojovou omáčkou a necháme na mírném plameni vařit. Rajčata spaříme …
Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme a zakápneme sojovou omáčkou. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pórek na kolečka. Na pánvi opečeme cibulku, přidáme maso a…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Všechny suroviny smícháme v marinádu. Řízky naklepnem, vložíme do marinády a necháme uležet i několik dní v ledničce. Stačí pár hodin, obalíme ve strouhance a upečeme.…
Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň hodinu…
Zeleninu (zatím bez zelí) jsem pokrouhal v robotu na nejmenší nudličky a vysypal na rozpuštěné máslo do většího polévkového hrnce. Zaprášil drceným kmínem, nechal…
Očistíme zeleninu a česnek. Zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na velmi tenké plátky, mrkev na julienne nudličky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) zahřejeme olej, přidáme…
Maso nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Stačí jen na špičku lžičky. Posypeme moukou a maso obalíme.Do pomalého hrnce dáme…
Na másle osmahneme do zlatova najemno nakrájenou cibulku s jemně posekaným česnekem a tofu, nakrájeným na kostičky. Přidáme zbytek zeleniny nakrájené najemno a restujeme…
Očištěné maso (my raději stehenní) nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, přidáme 1 lžičku oleje, škrob a světlou sójovou omáčku. Dobře promícháme a necháme stranou…
Očištěné maso (my raději stehenní) nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, přidáme 1 lžičku oleje, škrob a světlou sójovou omáčku. Dobře promícháme a necháme stranou…
Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame. Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja…
Dokonalé využití tohoto druhu masa, které dušením změkne a uchová si svojí šťavnatost. Přidáním žampionů docílíme lahodné chuti a pikantnost tomu dodá hořčice. Pokud k…