Sojové maso jako čína

Bezmasá jídla Doba přípravy: 50 8 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 50 8 názorů

Suroviny 4 porce

balíček sojového masa
1 masox
koření na čínu
mražená zelenina čína
2 litry vody
olej
sojová omáčka nejlépe pravá
dle chuti sůl
pepř
menší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Sojové maso vložíme do vroucí vody s masoxem /je jedno jaký/ vaříme nejméně 20min.

  2. Scedíme - můžeme si nechat trochu vývaru, do větší pánve dáme olej, cibuli na drobno, restujeme, řádně okapané maso přidáme a restujeme za častějšího míchání.

  3. Přidáme koření a když je maso orestované - jako křupavé, přidáme zeleninu na čínu, sójovku a necháme pozvolna za občasného míchání dodělat, aby zelenina byla měkká.

  4. Příloha rýže, já jí vmíchávám do směsi. Kdyby se nám zdálo, že je to husté, můžeme přidat trochu vývaru z masa.

Poznámka od kuchařky

Jenom uvařené sojové maso nám moc nechutná. Když je jako osmahnuté, na menším množství olivového oleje, je to pořád lehké jídlo. Je jedno, jaké koření dáte, může být i sojový guláš třeba.

Komentáře k receptu Sojové maso jako čína

  • Ivana79 Ivana79

    Dala som aj trochu bravčového a bolo to moc dobré :-p:yes:

    Odpovědět

  • Renča Renča(neregistrovaná)

    k.radulka: Nesmíš říct, že je to sojové maso. Kdyby můj syn věděl, že je to sojové maso, když jsem to dělala prvně, vůbec by to nevzal do pusy. Ale já nic neřekla, a měla jsi vidět, jak se olizoval...:-D Dneska už si to vyžaduje často k večeři. Je mu 10 let..:-p

    Odpovědět

  • Renča Renča(neregistrovaná)

    kac: Je to super bašta, místo rýže to dělám s ochuceným kuskusem. ;-)

    kac:

    Odpovědět

  • kac kac(neregistrovaný)

    Vyborny!!!! delala jsem to poprve a luxus!:-p

    Odpovědět

  • misza misza

    Výborné:yes: Použila jsem čestvou červenou a zelenou papriku a 2 stroužky česneku. Doporučuji posypat balkánským sýrem. Přidávám fotku a bodíka;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    U nás vůbec neprošlo sojové maso, škoda co?! :-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-D:-DJani R."krvavá";-):-D:-D:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já taky dělám ze sojového masa čínu, ale naloženou přes noc. Zkombinuji ji s drůbežími, nebo vepřovými játry, pak restuji na malinkém množství oleje a protože játra jsou krevnatá(nemůžu najít vhodnější výraz):-D, tak ta soja vpije do sebe játrovou chuť a člověk ani nepozná, že to není maso;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty ze sojového masa sojové maso recepty cina ze sojoveho masa sojove maso recept sojove maso cina sojové maso příprava sojového masa výborná čína ze sojového masa sojove maso na cinu recepty na sojove maso recept na sojové mäso recepty sojove maso sojové maso recepty čína recept sojove maso sojová čína recept ze sojoveho masa sojové maso příprava čína se sójového masa čína sojové maso čína z sojového masa