

Katův šleh v papiňáku
Suroviny
- 500 g vepřové kýty
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- olej
- 4 sterilované okurky
- malá sklenička sterilované papriky
- pár feferonek
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce worcesteru
- rajský protlak
- chilli pasta
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky.
Olej rozehřejeme v papiňáku a do rozpáleného oleje vložíme maso, které osolíme a opepříme.
Když se zatáhne, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, celý obsah hrnce přendáme do větší pánve, přidáme sojovou omáčku, worcestrovou omáčku, nakrájené okurky, sterilovanou papriku, a feferonky.
Chvíli povaříme, poté přidáme protlak a 1 lžičku chilli pasty. Můžeme přidat trochu vodu.
Podáváme s rýží, chlebem...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Katův šleh v papiňáku
-
Katův šleh jsem vyzkoušela.Výborný.Každému chutná.
-
Výborné, děkuji za recept a inspiraci
-
Honza Stejskal : Super, česnek příště přidám taky, díky
-
Ještě jsem zapomněl:
Dávám jenom malou cibuli (podle množství masa), ale hlavně česnek - ten z toho udělá to, co v restauraci nenajdete. -
Konečně něco pro pány.
Chutná s čímkoliv, mne nejvíce s bílou rýží (kontrast ostré a neutrální).
Nedělám v papiňáku, jenom na pánvi a z vepřové svíčkové. Je to za několik minut.
Předtím marinuju ve všech možných "jedech".