Sumeček s pórkem na asijský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenV misce rozmícháme vaječný bílek se solamylem a obalíme sumečka nakrájeného na kousky nebo nudličky. Prudce osmažíme na pánvi v rozehřátém oleji, používám ráda arašídový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V misce rozmícháme vaječný bílek se solamylem a obalíme sumečka nakrájeného na kousky nebo nudličky. Prudce osmažíme na pánvi v rozehřátém oleji, používám ráda arašídový…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme alespoň 1 hodinu uležet, můžeme nechat i přes noc v lednici.Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa opečeme…
Nejprve namočíme černé houby do hrnku teplé vody, necháme nabobtnat a změknout. Očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a…
Pokrmy asijské kuchyně se hodí v horkých letních dnech i pro evropské destinace. Rychlá příprava, vyladěná chuť a dávka exotiky láká usednout k talíři. A dokonce nejen v…
Toužíte-li po něčem opravdu lahodném, ale zároveň jednoduchém, připravte si kotlety na žampionech. Přírodní plátky vepřového masa můžete doplnit i nasbíranými hříbky z…
Jednoduché a rychlé recepty jsou praktické zejména ve chvílích, kdy potřebujeme něco vydatného a nemáme času nezbyt. Velmi oblíbené jsou masové směsi a la čína. Během…
Měkká a šťavnatá žebírka s dokřupava opečenou kůrčičkou přímo lákají k obírání masa od kosti. Výborné chuti dosáhneme marinádou z piva, rajčatového protlaku a sójové…
Prso očistíme a nakrájíme na kousky, smícháme se sojovkou a worcesterem a s kari kořením. Osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme a dáme chladit cca 30 min. Mezitím …
Růžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které…
Asijská kuchyně je velice oblíbená pro své pestré chutě. Pro skvělou kuřecí čínu nemusíte do nejbližšího asijského bistra, zvládnete si ji dle našeho receptu připravit i…
Vepřové maso je stálicí na našem jídelníčku a můžeme s ním experimentovat. Plátky vepřového masa, naloženého v pikantní marinádě a dušené s řapíkatým celerem, jsou…
Přemýšlíte, co dobrého připravit k obědu? Vyzkoušejte tato zapečená kuřecí stehna, která v kombinaci s žampiony a kapií chutnají výborně. Anglická slanina a nakládaný…
Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném…
Jednoduchý recept na výbornou pečeni. Výhodou je, že vše dáme do jednoho pekáče a můžeme věnovat čas domácnosti nebo kávičce. Z trouby vytahujeme barevný, výtečný a sytý…
Máte rádi červenou řepu? Je vhodná nejen k zavařování, ale připravíme z ní mnoho výborných pokrmů. Třeba vynikající zeleninovou pomazánku, kterou podáváme na topinkách…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Krkovička sama o sobě chutná skvěle, ale když ji doplníte pikantní zálivkou před pečením, vynese vás do nebes. Vepřové plátky podle našeho receptu jsou velmi jednoduché,…
Játra patří mezi nejvýživnější potraviny vůbec. Jsou bohatá na vitamíny i kvalitní bílkoviny. Přesto bývají v jídelníčku často opomíjena. Ať už sáhnete po vepřových,…
Drůbeží játra jsou v mnoha kuchyních často opomíjenou surovinou. Dáte-li jim ale šanci, překvapí vás svou výbornou chutí. Játra restovaná na cibulce, slanině a česneku…
Roštěnky s rýží patří mezi klasická česká jídla, která vynikají výraznou omáčkou z výpeku a měkoučkým hovězím masem. V omáčce nechybí ani kousky sterilované okurky a…
Roštěná na celeru je vynikající variantou tradičního pokrmu, kde šťavnaté plátky masa získávají jedinečnou chuť díky aromatickému celeru. Tento recept spojuje jemnost…
Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské…
Tofu v zelenině je ideálním obědem pro ty, kteří nepříliš holdují masu. Měkká ale zároveň křupavá zelenina v sójové a sladkokyselé omáčce není nijak složitá na přípravu.…
Tatarák z červené řepy je vynikající a zdravá alternativa hovězího tataráku, která se hodí na topinky či kanapky. Můžete jej servírovat jako předkrm či pohoštění pro…