Vepřová kýta rytíře Fryduše
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa očistíme, okraje mírně nařízneme, aby se maso nekroutilo a lehce naklepeme.Česnek oloupeme a prolisujeme. Důkladně smícháme všechny přísady na marinádu. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa očistíme, okraje mírně nařízneme, aby se maso nekroutilo a lehce naklepeme.Česnek oloupeme a prolisujeme. Důkladně smícháme všechny přísady na marinádu. …
Špagety slijeme z nálevu, v cedníku důkladně propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Cuketu očistíme a i se slupkou pomocí škrabky na zeleninu naplátkujeme a poté…
Pohanku zalijeme osolenou vařící vodou, a přikryjeme pokličkou (již nevaříme).Tofu pokrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka, česnek na drobnější plátky. V hlubší…
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na…
Sójové maso uvaříme dle návodu (já tam přidávám bujón, pepř, kmín).Na oleji zpěníme cibulku přidáme vymačkané sójové maso a lehce orestujeme.Pak přidáme na proužky mrkev…
Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte…
Křidélka očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokrájíme je v kloubu na jednotlivé dílky (lépe se to pak okrajuje a okusuje), špičky křidélek můžeme přidat do…
Masová placka, zelenina, omáčka a houska. Takový hezký základ na klasický hamburger. V tomto receptu je však masová placka ozvláštněna o náplň ze strouhaného sýra.…
Porce ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Obalené kousky osmažíme z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji.Každý ještě horký…
Chřest s ořechy je výtečné jídlo se sníženým obsahem energie. Chřest je jedinečnou zeleninou. Je bohatý na minerální látky, dobře zasytí a uspokojí chuťové pohárky…
Na velikonoční stůl patří jehněčí maso. Tato sezónní surovina vyžaduje velice pečlivou přípravu. Šťavnatým jehněčím kotletám sluší dlouhé marinování, které jim dodá tu…
Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, event. odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky. Přemístíme do misky, ve které budeme marinovat. Přidáme veškeré…
Krůtí plátky osušíme, jemně naklepeme, a osolíme. Vložíme do marinády připravené z hořčice, oleje, worchestru aspoň na dvě hodiny. (pokud spěcháme . . . není nutno)…
Rozšleháme vajíčka s hořčicí, worcestrem a kořením. Přidáme hl. mouku a škrob. Do marinády naložíme naklepané kotlety a v uzavřené dóze necháme 24 hodin marinovat v…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí-dělám v mikrovlnce a krk uvaříme v osolené vodě do měkka. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme česnek, papriku…
Suroviny na marinádu smícháme v misce i s olejem, přidáme nakrájené maso na proužky, nebo kousky, aby byly pod marinádou a dáme do druhého dne do lednice. Pak si dáme na…
Kuřecí maso nakrájíme,osolíme,přidáme sójovou a worcestrovou omáčku,trochu oleje a necháme uležet přes noc v lednici. Na oleji osmažíme maso(asi20minut),přidáme…
Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nudličky jater a ještě osmahneme. Přisypneme koření, přidáme lžíci protlaku (podle chuti) a nakrájenou zeleninu. Dusíme…
Připravíme hlubší pánev a dáme do ní rozehřát kousek sádla. Než se sádlo v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a oloupaný nasekaný nebo prolisovaný česnek,…
Salám nastrouháme na hrubo. Ostatní ingredience nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme a vmícháme ochucenou majolku.Majolku smícháme s ostatními surovinami a…
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do růžova, pak přidáme pokrájenou mrkev s paprikama, rajčatama a rozdrobené maso, necháme ho také osmažit a zalijeme…
V hrnci na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené, oloupané buřty a po obou stranách je opečeme. Přidáme sójovou omáčku,…
1) Vše nakrájíme tak, jak je napsáno v surovinách a smícháme s ostatními surovinami. Podáváme s pečivem.
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 24. 5. 2024 21:44
Přidáno 24. 5. 2024 16:18
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Pečená švestková povidla: Dokonalá domácí zavařenina, která se nikdy neztratí!
Jak připravit švestky ve vlastní šťávě krok za krokem: V zimě se budou hodit na koláče i do buchet
Halušky z řepy: Na odlehčenou verzi klasického jídla stačí jen tři ingredience a dostanou vás výraznou chutí i barvou