Kotaskovic utopenci

mikotas Kuchař: mikotas

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Ostatní 2 názory

Suroviny

Voda
sůl
ocet
chilli
olej
worchestr
hořčice
pepř
celý bobkový list
nové koření
kečup
400 g špekáčků
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci smícháme 15 lžic vody (1,5 dl), 5 lžic octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce worchesteru, 2 lžíce hořčice, 5 celých kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 nové kořeni, malou lžičku soli, 2 chilli papričky.

  2. Vše povaříme 5 minut. Po vychladnutí přimícháme 4 lžíce kečupu.

  3. Oloupeme a nařízneme špekáčky, vložime cibuli a skladáme do větší láhve od okurek.

  4. Prokládáme cibulí, kterou nešetříme. Vše zalijeme vychladlým nálevem a necháme v chladu minimalně týden a víc.

Poznámka

Tento recept mám od tchána a je starý snad 40 let. Dobré pochutnání přeje Mirdin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 281 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotaskovic utopenci

  • Dooga Dooga

    Recept je výborný - utopenci pikantní. Jen nálevu je málo. Na 4 špekáčky cca 3 dcl nálevu. Udělal jsem ho z dvojité dávky.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mikotas, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člema a přeji ti, aby se ti tu líbilo:-K
    Do vínku dávám 1. bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: utopenci hrnec na utopence utopenci recept top recepty utopenci s kečupem top recepty utopenci recept na dobré utopence starý recept na utopence recept na utopence utopenci top recepty top recepty utopenci kečup recept utopenci utopenci v kečupu mirdin utopenci kečup starý recept na domácí utopence utopenci s kečupem utopenci recept s kečupem utopenci dobrý recept top recepty utopenci horcice kečup recept na utopence ze špekáčků

Zapomněl/a jsem heslo