

Medvědí maso
Suroviny
- 3/4 kg vepřové kýty
- sůl, pepř, sladká paprika
- solamyl na obalení
- na marinádu:
- 1,5 dl oleje
- 2 vajíčka
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 kávová lžíce worcestru
- 3-4 stroužky rozdrceného česneku
- 1/2 kávové lžičky majoránky
Postup přípravy receptu
Ze surovin (kromě solamylu) vyšleháme nálev.
Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a obalíme v solamylu.
Naložíme do nálevu a necháme v ledničce uležet tři dny (méně to fakt nemá smysl).
Rychle osmažíme na oleji (pár minut z každé strany).
Poznámka od kuchařky
Na tuto mňamku se vyplatí si počkat. Nejlépe chutná s hranolky, ale může být i rýže.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Medvědí maso
-
patslad:
-
tejaja: Jsem rád, že chutnalo a děkuji za fotečky :)
-
Mäso som marinovala od piatku, dnes v pondelok som mäso dokončila. Skutočne bolo výborné, nemalo chybu.
-
patslad: Určitě ne, recept je moc hezký, jistě zas uvaříš a vyfotíš své jídlo
- díky, máš seriozní přístup
-
hosta: Fotka smazána, nicméně recept mám po rodičích - a ti ho tak pojmenovali, takže název receptu měnit nebudu.
-
Autorská licence zřejmě ale nebude recept kradený z netu, že? http://mikes-table.themulligans.org/2008/09/28/por...Pokud umíš zkopírovat a vložit cizí fotku, jistě umíš i přečíst upozornění, které se objeví při vkládání receptů - "Fotografie přidávejte pouze vlastní"
, takže prosím fotku smaž
-
patslad: Prima, beru OK, ale měl by jste v tom případě uvést v poznámce autora - když je to licence.
-
maiva: Autorská licence: svíčková se taky nedělá z vosku...
-
Určitě chutnalo, ale proč název medvědí ?