Povidlový perník bez vajec

Arlena Kuchařka:

Doba přípravy: 10 minut PT0H10M 1 hlubší středně velký plech Moučníky , Perníky 13 názorů

513

Suroviny

NEZBYTNÉ:
400 g mouky (polohrubá nebo hladká)
1 kypřící prášek do perníku
1 PL skořice
2 vrchovaté PL holandského kakaa
1 PL sody
200 g cukru
500 ml mléka
160 g povidel
3 PL oleje
MŮŽETE PŘIDAT:
kandované ovoce nebo různé oříšky,rozinky,kousky čokolády,vločky,kokos,kůru i šťávu z citrusů,trochu rumu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

  2. V míse smícháme všechny sypké suroviny.

  3. Poté přidáme všechny ostatní. Pořádně mícháme, dokud těsto není hladké. Nesmí být moc tekuté ani úplně tuhé. Akorát na přelití do olejem vymazaného a kokosem vysypaného plechu.

  4. Pečeme při 180 stupních 15-20 minut. Zkoušíme špejlí, jestli je perník hotový.

  5. DOZDOBENÍ:
    poleva z cukru a šťávy z citrusů; jakákoliv čokoládová poleva; šlehačka...atd.


    Dále můžeme perník rozkrojit a promazat nějakou pikantní marmeládou či povidly.

Poznámka

PL = polévková lžíce; L = lžička

Recept pochází z Maminčiných receptů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Povidlový perník bez vajec

  • Arlena Arlena(autorka receptu)

    To jsem moc ráda. :) Je to super rychlovka, když je chuť na sladké, ale doma nejsou vejce..:D

    Odpovědět

  • romis_m romis_m

    perník jsem dnes pekla a je výborný:yes:dávám bodík...určitě jsem nepekla naposledy:-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Arleno:-)dnes jsem potřebovala nějaký rychlý moučník bez vajec a natrefila jsem na tento. Cukru jsem dala jen 150 g, místo oleje jsem použila majonézu (měla jsem zbytek tak akorát do perníku;-)) a po upečení - ještě horký - jsem ho pomazala horkou meruňkovou marmeládou s rumem a zasypala závějí kokosu. Zakrojila jsem do ještě teplého perníku a mám co dělat, abych ho nesnědla celý:-8. Je opravdu vynikající:-p. Všem doporučuji vyzkoušet:yes:. Přidávám boďku č.9 a večer přidám - pokud nevadí - i fotky:-).
    Dopisuji: hned druhý den jsem ho pekla znovu a opět byl hned snědený. Je výborný a moje děti si ho přímo zamilovaly:-p.

    Odpovědět

  • Arlena Arlena(autorka receptu)

    Kamila: Já ho měla k snídani včera i dnes...a už není. :D Mohla jsem se utlouct. Zbožňuji povidla..dokonce jsem si ho ještě povidly pomazala. A po upečení je také dobré si ty nakrájené kousky dát ohřát do mikrovlnky...mňam...krásně teplý!

    A jinak děkuji...nečekala jsem takový ohlas...krájet pořádně neumím a zdobit už vůbec ne. :D

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    "Maminčiny recepty", pokud je tedy myšlen web mamincinyrecepty.cz je SUPER, stejně jako tyhle fotky..Aaaach, hned bych si dala... Na nedělní snídani jsem plánovala palačinky creppes suzette, ale teď jsem dost na vážkách!!! :-D

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Ten povrch čokoládový je krásný!:yes::-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • misza misza

    Vypadá krásně:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-ONejsem na sladké,ale tohle vypadá nádherně:-p+4:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Omlouvám se, už vidím poznámku!!:-));-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Arlena, 1L sody je jedna lžíce, nebo lžička? Jinak super!!:yes:

    Odpovědět

  • Arlena Arlena(autorka receptu)

    rebeka: Děkuji moc. :) Ten reliéf dělám pomocí takové stoleté plastové stěrky, co měla snad i moje babička. Ale slouží stále výborně.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moooc hezký:-!:yes::yes::-Ka ten krásný reliéf na té čokopolevě:-8:-8:yes::yes:;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo