

Povidlový perník bez vajec
Suroviny 1 hlubší středně velký plech
- NEZBYTNÉ:
- 400 g mouky (polohrubá nebo hladká)
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 PL skořice
- 2 vrchovaté PL holandského kakaa
- 1 PL sody
- 200 g cukru
- 500 ml mléka
- 160 g povidel
- 3 PL oleje
- MŮŽETE PŘIDAT:
- kandované ovoce nebo různé oříšky, rozinky, kousky čokolády, vločky, kokos, kůru i šťávu z citrusů, trochu rumu
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
V míse smícháme všechny sypké suroviny.
Poté přidáme všechny ostatní. Pořádně mícháme, dokud těsto není hladké. Nesmí být moc tekuté ani úplně tuhé. Akorát na přelití do olejem vymazaného a kokosem vysypaného plechu.
Pečeme při 180 stupních 15-20 minut. Zkoušíme špejlí, jestli je perník hotový.
DOZDOBENÍ:
poleva z cukru a šťávy z citrusů; jakákoliv čokoládová poleva; šlehačka...atd.
Dále můžeme perník rozkrojit a promazat nějakou pikantní marmeládou či povidly.
Poznámka od kuchařky
PL = polévková lžíce; L = lžička
Recept pochází z Maminčiných receptů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Povidlový perník bez vajec
-
Upečeno - mouka napůl s žitnou, místo povidel strouhaná jablka, přidány 3 lžíce jogurtu. Vynikající
-
To jsem moc ráda. :) Je to super rychlovka, když je chuť na sladké, ale doma nejsou vejce..:D
-
perník jsem dnes pekla a je výborný
dávám bodík...určitě jsem nepekla naposledy
-
Arleno
dnes jsem potřebovala nějaký rychlý moučník bez vajec a natrefila jsem na tento. Cukru jsem dala jen 150 g, místo oleje jsem použila majonézu (měla jsem zbytek tak akorát do perníku
) a po upečení - ještě horký - jsem ho pomazala horkou meruňkovou marmeládou s rumem a zasypala závějí kokosu. Zakrojila jsem do ještě teplého perníku a mám co dělat, abych ho nesnědla celý
. Je opravdu vynikající
. Všem doporučuji vyzkoušet
. Přidávám boďku č.9 a večer přidám - pokud nevadí - i fotky
.
Dopisuji: hned druhý den jsem ho pekla znovu a opět byl hned snědený. Je výborný a moje děti si ho přímo zamilovaly.
-
Kamila: Já ho měla k snídani včera i dnes...a už není. :D Mohla jsem se utlouct. Zbožňuji povidla..dokonce jsem si ho ještě povidly pomazala. A po upečení je také dobré si ty nakrájené kousky dát ohřát do mikrovlnky...mňam...krásně teplý!
A jinak děkuji...nečekala jsem takový ohlas...krájet pořádně neumím a zdobit už vůbec ne. :D -
"Maminčiny recepty", pokud je tedy myšlen web mamincinyrecepty.cz je SUPER, stejně jako tyhle fotky..Aaaach, hned bych si dala... Na nedělní snídani jsem plánovala palačinky creppes suzette, ale teď jsem dost na vážkách!!!
-
Ten povrch čokoládový je krásný!
-
-
Vypadá krásně
-
Nejsem na sladké,ale tohle vypadá nádherně
+4
-
Omlouvám se, už vidím poznámku!!
-
Arlena, 1L sody je jedna lžíce, nebo lžička? Jinak super!!
-
rebeka: Děkuji moc. :) Ten reliéf dělám pomocí takové stoleté plastové stěrky, co měla snad i moje babička. Ale slouží stále výborně.
-
moooc hezký
a ten krásný reliéf na té čokopolevě