Čalamáda dle babičky
Recept ještě nebyl hodnocenSnadná sladkokyselá čalamáda bez zavařování je hotová do druhého dne a můžete ji konzumovat hned. Je plná vitamínů a navíc v ní zužitkujete přebytky zeleniny. V lednici…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snadná sladkokyselá čalamáda bez zavařování je hotová do druhého dne a můžete ji konzumovat hned. Je plná vitamínů a navíc v ní zužitkujete přebytky zeleniny. V lednici…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Kostky v hluboké pánvi na sádle necháme opéct a zatáhlout ze všech stran. Opečené maso vyndáme do pekáčku nebo…
Kuřecí játra se vyznačují svojí velice jemnou chutí. Navíc obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Jejich příprava je velice rychlá a tak za dvacet minut z nich můžete mít…
Jednoduché a šťavnaté kuře pečené s bílou paprikou v jemné medovo-hořčičné šťávě. Maso je krásně měkké a omáčka skvěle ladí s rýží nebo bramborovou kaší. Ideální rychlý…
Maso opláchneme, osušíme, nejlépe přes potravinářskou folii naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Špek nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, očistěné a…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce…
Patříte-li k milovníkům smažených nudlí na všechny způsoby, vyzkoušejte je připravit s marinovanou vepřovou panenkou. Díky koření jsou nudle zase o trochu jinačí, avšak…
Nudličky z vepřového masa s kousky paprik voní po česneku a mají skvělou pikantní chuť. Můžeme je tak připravit k obědu třeba s bramborem nebo je navrstvit na topinku a…
Kousky kuřecího masa zabalené do anglické slaniny pečeme na lůžku z cibule a papriky. Příprava je snadná a rychlá a maso můžeme dochutit svým oblíbeným kořením. Výborné…
Tyto těstoviny podáváme s bohatou směsí uzeného kuřecího masa a zeleniny. Jídlo je krásně barevné, díky máslu krémové a výsledek můžeme vyladit dle vlastní chuti kořením…
Ražniči na plechu je skvělým způsobem, jak si užít lahodnou směs masových a zeleninových kousků s minimálním úsilím. Stačí připravit ingredience, navrstvit je na plech,…
Tato chutná kombinace je výsledkem marinování hovězích nudliček v aromatické směsi bylinek a koření, která dodává masu výraznou chuť a jemnost. Rychlé opečení na pánvi…
Tradiční hovězí guláš potřebuje dostatek času na přípravu a následné proležení, aby se chutě rozvinuly. Ne vždy ale máme tolik času nebo energie, a proto jsme pro vás…
Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný, a jako…
Pohanka se zeleninou a houbami je zdravý a chutný pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a výživovou hodnotou. Je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kdo hledají…
Lahodnou chuťovkou na večeři či k dobře vychlazenému pivu, to jsou ďábelské tousty. Na opečené plátky veky naneseme směs z vepřového masa a zeleniny, kterou dochutí…
Vepřové maso pokrájíme na kostičky. Do tlakového hrnce na kostičky cibuli, osmahneme, přidáme maso, koření, kostky a dáme na deset minut vařit. Přidáme brambory na malé…
Minutková hovězí roštěná se zeleninou je vynikající jídlo, které zvládnete připravit než se uvaří příloha. Maso vybírejte opravdu pečlivě a nechte přes noc marinovat.…
Pokud k obědu připravíte vepřovou směs na srbský způsob, určitě nešlápnete vedle. Příprava není nijak složitá a tak tento sytý a chutný pokrm zvládnou uvařit i…
Tradiční francouzský zeleninový pokrm, který proslavil zejména stejnojmenný film, pochází z okolí města Nice. Řeč je samozřejmě o zeleninovém ratatouille, které vás…
Fazolový guláš s klobásou a masem je snadný a rychlý na přípravu. Pokrm příjemně zahřeje, zasytí, a tak si ho nejlépe vychutnáme samotný nebo s krajícem čerstvého chleba…
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a narežeme na kocky. Pridáme na kocôčky narezané paradajky a papriku, cibuľu narezanú na plátky. Pór narežeme na tenučké kolieska.…
Obě cibule a papriku nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme.Jakmile cibulka zesklovatí přidáme játra a za stálého míchání necháme osmahnout.Potom přisypeme gulášové…