Lehký ledový salát s rajčátky

Saláty Doba přípravy: 20 minut příprava , plus chlazení 6 názorů

Saláty Doba přípravy: 20 minut příprava , plus chlazení 6 názorů

Suroviny 3-4 porce

Salát:
1 menší ledový salát 
6 cherry rajčátek
1 bílá paprika
1 menší salátová okurka
1 vejce natvrdo
Zálivka:
drcená mořská sůl
drcený pepř čtyř barev
2 PL jablečného octa
1 PL citronové šťávy
1 lžička třtinového cukru
2 PL vody

Postup přípravy receptu

  1. Salát nasekáme na tenké proužky, stejně tak papriku. Rajčátka rozpůlíme, okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vajíčko nakrájíme na droboučko. Vše promícháme.

  2. Připravíme si zálivku a salát jí přelijeme, znovu promícháme. Necháme alespoň na hodinu v chladničce odležet, ať se vše dokonale spojí. Salát je výborný samotný nebo jako příloha k masům.

Komentáře k receptu Lehký ledový salát s rajčátky

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Lenka Škulinová: já se nezlobím, ale nerozumím Vám. Že si takový uleželý salát dáte s chutí doma, to je v pohodě a úplně Vaše věc. Ale přijde mi to škoda psát k receptu, protože pro většinu lidí je ta uleželá "kvalita" horší. Takže i proto jsem přidala svůj komentář, abych upozornila případné kuchaře, kteří by Váš recept zkoušeli ;-)

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk.: Nezlobte se, ale dá se nechat uležet...opravdu ano...a je mnohem lepší...

    Odpovědět

  • hospodyne: Promiňte, ale vyadá ten salát uvadle:-Q:-Q

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-K škoda, že autorka fotí tyto umírající saláty. Kdyby je nafotila, než je dá do lednice, měla by potlesk vestoje. Protože suroviny má vždy pěkné:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Alzbetina Prk.: už byla s Lenkou na toto téma debata u jiného jejího receptu....proste to tak dělá...fakt je, že ledový salát je ještě lepší možnost, ten tu hodinku odležení ještě snese...i když zcela souhlasím

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Zkuste si někdy dát ten salát bez odležení. Vážně je to hrozná škoda a kuchařské faux pas, nechat křehký salát "odležet" se zálivkou. Čerstvost a šťavnatost salátu je rázem v čudu

    Odpovědět