Barevný kuskus (i pro děti)
Recept ještě nebyl hodnocenJemný kuskus se zeleninou a houbami můžete připravit i pro děti. Syté a výživné jídlo, které navíc vypadá krásně na talíři. Příprava není nijak složitá a zvládnete ji do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemný kuskus se zeleninou a houbami můžete připravit i pro děti. Syté a výživné jídlo, které navíc vypadá krásně na talíři. Příprava není nijak složitá a zvládnete ji do…
Masové kuličky se zeleninovou oblohou jsou skvělou volbou jako perfektní pohoštění pro každou příležitost. Díky cuketě zůstávají šťavnaté, dip z tvarohu a okurky dodá…
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy se totiž dostanete k polním paprikám a rajčatům, která mají na rozdíl od těch…
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím masem nebo surimi…
Vaječná tlačenka nemusí být jen velikonoční jídlo. Vyzkoušejte připravit tuto letní, odlehčenou verzi se zeleninou a bílým jogurtem. Skvěle se hodí jako večeře, ale i…
Vyzkoušejte grilovaný hermelín či camembert jinak. Vytvořte z něj šunkou obalené balíčky a ty střídavě se zeleninou napichujte na jehly. Vzniknou tak velmi dobré a…
Fazolový salát je skvělý způsob, jak zužitkovat letní zeleninu a vytvořit si tak základ pro budoucí vaření. Jíst se dá ale i samostatně, nebo třeba s pečivem. Ideální…
Játra jsou bohatá na železo a další potřebné vitamíny. Pokud patříte mezi ty, kteří játra mají rádi, vyzkoušejte náš recept. Játra orestujeme na slanině, přidáme k nim…
Omytou zeleninu nakrájíme na kousky, petržel nasekáme, vše smícháme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s bílým jogurtem. Podáváme hned (aby zelenina…
Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení. Sušenky rozdrtíme, smícháme se změklým máslem a natlačíme na dno formy.Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme na…
Vydatná snídaně je základem dobrého dne a tahle americká omeleta to dokonale potvrzuje. Kombinace šunky, čedaru, žampionů a čerstvé zeleniny zasytí, dodá energii a…
Sladkokyselé houby jsou skvělým způsobem, jak zpracovat čerstvě nasbírané houby a uchovat si jejich chuť na chladné měsíce. Díky zelenině a pikantnímu nálevu získají…
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dohněda.Přihodíme na kostky nakrájené maso, restujeme ze všech stran, osolíme, přisypeme obě papriky, posekaný česnek, promícháme a…
Sytá čočka se zeleninou je skvělý tip na rychlý a výživný oběd. Kombinace zelené čočky, barevných paprik, rajčat a brambor vytváří plnohodnotné jídlo, které zasytí,…
V každé letní sezóně hledáme způsoby, jak bohatou úrodu cuket využít naplno. Jedním z rafinovaných způsobů, jak upotřebit tuto všestranou zeleninu, je pikantní čatní s…
Chtěli byste svou polovičku na svátek svatého Valentýna překvapit něčím dobrým k snědku? Tato pěkná srdíčka z listového těsta určitě potěší. Naplníte je krémem z nivy a…
Na horúcom oleji opražíme narezané fazuľky. Pridáme huby, opäť orestujeme a podlejeme 1 lyžicou vody. Osolíme, okoreníme a 10 minút podusíme.Vložíme na kocky nakrájanú…
Do vepřového bůčku uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme z venčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy.Rohlíky pokrájíme na…
Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme je na asi 1 cm silná kolečka,…
Lilek nakrájíme na půlkolečka, dáme do větší misky, osolíme a promícháme. Přendáme do cedníku, který umístíme nad misku a necháme lilek orosit a okapat. Zatím v hluboké…
Naložení tvarůžků do dobře ochuceného olivového oleje zmírní výrazné aroma a tvarůžky nasáknou vůni bylinek. Po naložení musíme počkat alespoň týden, poté si je můžeme…
Nejprve dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu (použila jsem malé 3 minutové vrtulky). Hrášek vysypeme na sítko, prolijeme horkou vodou a necháme okapat. Slaninu…
Na troše oleje nebo másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mraženou kukuřici a nadrobno nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec…
Začala jsem bazalkovým pestem, které jsem udělala z bazalky, parmezánu, olivového oleje, česneku, soli a pepře. Na tyhle noky jsem ho udělala trochu řidší, než obvykle,…