Vepřové játrové nudličky v marinádě

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 1,5 hodiny s marinováním 4-5 porcí Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

1 lalok vepřových jater
50 g ostřejšího salámu (nemusí být)
1 větší cibule
1 vejce
3 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce sojové omáčky
1 červená paprika
3 stroužky česneku
špetka cukru
malá hrst mandlí
2 lžíce vody
1 lžíce škrobu
petrželka
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme a nakrájíme na proužky, do misky dáme vejce, olej, nastrouhaný zázvor, škrob a vodu, všechno rozmícháme, dáme do směsi připravená játra, ještě zamícháme a necháme aspoň hodinu odpočinout.

  2. Na pánvi s olejem si osmažíme cibulku nakrájenou na proužky, pak přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvíli játra i s marinádou. Ze začátku osmahneme prudce, pak snížíme teplotu a přidáme cukr, sojovou omáčku, mandle plátky a na nudličky nakrájenou papriku, pepř, přikryjeme a dusíme.

  3. Až jsou játra dostatečně měkká, tak přidáme salám nakrájený na menší kousky, osolíme a posypeme petrželkou. Pokud by jsme chtěli více šťávy, můžeme přidat něco vody a převařit do žádaného množství.

Poznámka

Má improvizace....podávala jsem s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové játrové nudličky v marinádě

Tématické fráze: játrové nudličky vepřové nudličky vepřové játrové nudličky veprove nudlicky s jatry vepřová játra nudličky vepřové nudličky s rýží nudličky z vepřových jater s mandlemi vepřové nudličky v marinade marináda na vepřové nudličky recept vepřové nudličky vepřové nudličky recept vepřové jatra na nudličky nudličky játrové vepřové nudličky v játrové omáčce nudličky z vepřové játry veprove na nudlicky v marinade veprove nudličky s jatrou jatra na nudličky kureci jatrovka s mandlemi barevne veprove nudlicky

Zapomněl/a jsem heslo