

Sekaná mistička plněná vejcem a sýrem
Suroviny
- 200 g sojového granulátu
- 500 ml zeleninového vývaru
- sojová omáčka
- chilli
- červená paprika
- sůl
- majoránka
- 2 lžíce cizrnové mouky
- vejce
- strouhanka
- česnek
- sýr
Postup přípravy receptu
Do zeleninového vývaru vsypeme sojový granulát, ochutíme sojovou omáčkou a chilli. Necháme vařit dle návodu. Po uvaření z granulátu vymačkáme co nejvíce tekutiny, vsypeme do mísy a necháme vychladnout.
Do vychladlého granuláte vmícháme červenou paprikou, cizrnovou mouku, 1 vejce, rozetřený česnek a majoránku. Zahustíme strouhankou a je-li potřeba, dochutíme solí. Ze směsi vytvarujeme vlhkýma rukama mističky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C asi na 10 minut. Poté do každé mističky vyklepneme vajíčko a dáme zpět do trouby.
Jakmile se vejce zatáhne posypeme strouhaným sýrem a vložíme zpět do trouby. Pečeme do zezlátnutí sýra a podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sekaná mistička plněná vejcem a sýrem
-
Bylo to moc dobré, zařazuji do svých oblíbených receptů
-
Maczeta:Dekuji za moc peknou fotecku. Doufam, ze chutnalo
-
To vypadá moc dobře, hledám tu inspiraci na vegetariánské jídla a tebe budu sledovat .), přidávám fotku..
-
to vypadá hodně dobře. Sojové maso jsem si poslední dobou oblíbila,ani přítel neprotestuje. Toto bude zajímavá obměna.
-
Colombo65 uz jsem presunula do jine kategorie
A ne vsichni vegetariani se takto stravuji kvuli tomu, ze je to bavi a taky ne vsichni jsou "blazni", jak je obcas v Cechach tisk vykresluje
-
Pojmenovat extrudované sojové výrobky "sojové maso", byl na jednu stranu skvělý reklamní trik, a na druhou spolehlivý způsob, jak z mnoha lidí udělat jeho zaryté odpůrce
. Recept je moc hezký, určitě ho uvařím (upeču) příteli
.
-
Pardon, ale maso je maso.
Vše co je rostlinného původu patří do oddělení zahrada
Nic proti vegetariánům - když je to baví a chutná jim to -
Colombo65 - no sojove maso je podle me "jine maso", tak proto ta kategorie, ale pokud bude lepsi treba "Bezmase recepty" nebo "Ostatni", urcite napravim. Netrvam na tom
Sodovko - jsem si jista, ze z klasickeho masa by to slo taky. Ja v posledni dobe preferuji spis peceni nez smazeni, takze proto tahle varianta -
Dělám podobný recept, ale ze sekané.
Z ochuceného, mletého masa vytvaruji karbanátky. Karbanátky z jedné strany jemně orestuji na oleji a pak je otočím. Poté polévkovou lžíci udělám do karbanátku prohlubinu (velikost-šířka jako na lívanec). Do vytvarované prohlubiny vyklepnu celé vajíčko, které ještě jemně ochutím = sůl, červená paprika, sušená petrželka. Karbanátek dál smažím na mírném ohni. Než se osmaží spodní část, tak vajíčko ztuhne. Tyhle karbanátky jsou velice syté a na talíři vypadají velice hezky. Masožravci je mají rádi.
-
Lucasinko, to je bezvadný nápad
...určitě ho vyzkouším - ale asi ze sekané
-
Kategorizace receptu - jiné maso?
Tam se vkládá zvěřina apod. Jinak velmi zajímavý nápad, velmi to láká udělat ze sekané
-
- mám hlad
-
magdalenka: že jo?
-
Máš veľmi zaujímavé nápady!