Pizza univerzální a nejlepší ze všech
Recept ještě nebyl hodnocenTĚSTO: Dáme si rozehřát tuk a mezitím všechny suché ingredience vysypeme do mísy (měchací), droždí rozmícháme v trošce vlažné vody a vlijeme do mísy spolu s ostatními…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
TĚSTO: Dáme si rozehřát tuk a mezitím všechny suché ingredience vysypeme do mísy (měchací), droždí rozmícháme v trošce vlažné vody a vlijeme do mísy spolu s ostatními…
K masopustu neodmyslitelně patří zabijačka a sní spojené oblíbené zabijačkové dobroty. Mezi jedny z nejoblíbenějších patří bezesporu jitrnice, které můžeme pouze opéct…
Rizoto má nespočet různých variací a může být jak s masem, tak i bezmasé. Připravte si rizoto s ředkvičkami, hráškem a mrkví, které poslouží jako jednoduchý oběd pro…
v hrnci povaříme vodu, ocet, drobně krájená rajčata, kozí roh, česnek, bazalku, sůl, pepř a olivový olej. Vaříme pomalu, za častého promíchávání a mezitím opečeme na…
Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. …
Na oleji si orestujeme cibuli dosklovita, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájená rajčata, kozí rohy a žampiony nakrájené na plátky. Na tento…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, hlívu nadrobno a takhle je osmahneme na oleji. Směs vyškrábneme na plech, přidáme krájené kozí rožky, strouhanou cuketu, rozetřený česnek…
Cibuli a kozí rohy nasekámke na malinké kousky, přidáme salát, máslo, lučiny, ochutíme citronovou šťávou a pečlivě rozmícháme. Dochutíme dle sebe a vychladíme. Podáváme…
Škvarky a tvarůžky pomeleme nebo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme oloupaná pokrájená vejce (lze též pomlít, my raději "mozaiku"), drobně pokrájenou menší cibuli, dle…
V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo či jiný tuk a i se škvarky – rozvoníme. Orestujeme cibuli nakrájenou na kousky, a papriku. Vložíme maso, zprudka opečeme po všech…
Papričky a olivy nakrájíme na tenčí kolečka, cibulky na ještě tenčí, sýr nastrouháme nahrubo. Vše dáme do uzavíratelné misky, zalijeme olejem, octem, lehce přisolíme,…
Nachystáme si sklenici do které budeme utopence nakládat. Toto množství odpovídá asi na sklenici od okurek o objemu 1,5 litru , ale můžeme použít i jiné. Špekáčky…
Meloun, jablka, cibuli a fíky nakrájíme na větší kousky, dáme do hrnce , přidáme cukr, papriku nakrájenou na proužky, ocet, sůl a pepř. Přisypeme hořčičná semínka a na…
Předem uvařený květák na skus, v osolené vodě (nebo na páře), necháme okapat a zchladnout. Těstoviny uvařené dle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a…
Vinná klobása patří mezi tradiční vánoční pochoutky, pochutnat si na ní můžeme ale i kdykoliv během roku. Ochutnejte ji v netradiční kombinaci s ječnými kroupami, které…
Bramborové placky z vařených brambor, opékané nasucho nebo sádle, jsou v tomto receptu plněné teplým prejtem a posypané osmaženou cibulkou. Skvěle se k nim hodí…
Rychlé a ideálně bezpracné masové směsi jsou oblíbeným způsobem, jak nasytit celou rodinu. Inspirujte se receptem plným asijských chutí. Mleté vepřové maso doplní směs…
Masové kuličky se zeleninovou oblohou jsou skvělou volbou jako perfektní pohoštění pro každou příležitost. Díky cuketě zůstávají šťavnaté, dip z tvarohu a okurky dodá…
Co může být snadnější než nakrájet všechny suroviny, naskládat je do pekáčku a nechat v troubě svému osudu? Přesně takový je recept na tuto vepřovou kýtu se sterilovanou…
Jednohubky se zrajícím sýrem, vlašskými ořechy a pikantní paprikou jsou elegantním občerstvením pro slavnostní příležitosti i posezení s přáteli. Snadná příprava a…
Cibuli, česnek a 2 feferonky od každého druhu nakrájíme na kousky. Na sádle rozvoníme cibuli a česnek. Přidáme feferonky a zasmahneme jen velice malinko, přidáme maso,…
Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem…
Na sádle osmahneme drobně krájenou cibuli, na ní pak kostky masa. Vsypneme papriku, osmahneme jen tak, aby pustila barvu a rozvoněla se a zalijeme vývarem. Osolíme,…
Tuřín oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. (trochu déle, než brambory)Uvařený jej necháme vychladit, nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na…