Salát Gargano

Saláty Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Saláty Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Suroviny 4 porce

100 g Eidamu
150 g jemného salámu nebo točeného salámu
150-200 g salátové okurky
100 g sterilované kapie
100 g sterilovaných kozích rohů (nemusí být)
1 cibule
1 lžíce oleje
pepř
(sladkokyselý nálev buď udělaný nebo ze sklenice z kozích rohů nebo pokud máte v lednici otevřené sterilované okurky)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny nakrájíme na nudličky, přidáme kapii, kozí rohy na nudličky bez semínek a promícháme.

  2. Směs opepříme, přidáme trochu vody ze sklenice od kozích rohů a lžíci oleje. Necháme odležet nejlépe do druhého dne. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Neměla jsem doma jemný salám tak jsem ho vyzkoušela se šunkou, je také dobrý, ale z jemného salámu je mnohem lepší.

Tento salát jde udělat i bez salámu.

Komentáře k receptu Salát Gargano

Tématické fráze: salát z točeného salámu nudličky gargano salát z jemného salamu salat z točen ho ze salámu kuřecí nudličky gargano salát ze salámu salát z tčenéh salámu salát z točenýho salámu salát z točeného salat s jemneho salamu jemny salam salat salát z točeného salámu salát z peki