Bulharské kotlety

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 40-50 min 2 porce Vepřové maso 35 názorů

Suroviny

2 kotlety
2-3 rajčata
1 kus zelené papriky
5 kusů žampionů
5 kusů kozích rohů
1 střední cibule
lžíce Worcesterové omáčky
1 lžíce Maggi
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si orestujeme cibuli dosklovita, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájená rajčata, kozí rohy a žampiony nakrájené na plátky.

  2. Na tento základ dáme naklepané, osolené a opepřené kotlety, které z obou stran opečeme.

  3. Pak zakryjeme poklicí a dusíme, dokud kotlety nezměknou na mírném ohni.

  4. Pokud je třeba, podlejeme malým množstvím vody. Až jsou kotlety měkké, vyjmeme je a základ zahustíme hořčicí a kečupem.

  5. Dochutíme worcesterem, magim(nemusí být), pokud máme rádi, přidáme několik kapek tekuté čili omáčky a provaříme asi 4 minuty.

    jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale i krokety.

Poznámka

Tento recept mám z Bulharska. Vlastně je to jediné jídlo, které mi tam chutnalo. Připravil je pro nás ve Starém Nesebaru český kuchař, který mi prozradil i ingredience. Hodně mi svým složením připomíná Lesácký kotlet.

Vše se může udělat na olivovém oleji, Bulhaři snad vaří pouze na něm. Já jsem použila slunečnicový olej.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 266 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bulharské kotlety

  • alca2 alca2

    alča2
    Dnes jsem uvařila, jen jsem nepoužila magi ale libeček, chilli papričky a jen trošku kečupu na dochucení. Jídlo bylo výborné, všem chutnalo.<3<3 Opravdu výborný recept.:yes:

    Odpovědět

  • sorty: díky :-)

    Odpovědět

  • sorty sorty

    Dělal jsem včera. :yes::yes::yes: Je to bomba :-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Radulinka6:;-) díky:-)

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6

    velká pochvala,jednoduché a mňamozní,dělala jsem s kuřecími prsíčky jen jsem prvně orestovala maso,vyndala, zeleninu orestovala a pak přidala maso.I bez maggi a worcestru je to výborné.:yes::-p

    Odpovědět

  • Suvicka, myslím, že ty to můžeš posoudit, tak díky taky za názor a bod;-)

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Jani, tenhle receptik mi v srpnu nejak utekl. :-O
    Nebudu se michat do vasi skvele debaty s Dark_Site, jen jsem chtela napsat, ze nase kuchyne je v zahranici oblibena. Uz parkrat jsem tu mela kamaradku s dcerkou na obede a vzdycky jim nase jidla chutnala. Pocinaje polevkou s nudlama, pres zapecene kureci se salamem a syrem az po honzovy buchty, nebo buchticky s kremem. :-)
    Fotka krasna, chute budici. :-p Posilam bod cislo 22. :yes::-K

    Odpovědět

  • Dark_Side (neregistrovaný/á) , já se o to pokusím, myslím- "naučit se vařit":-D, děkuji za názor;;-)

    Ještě jen snad dodatek: Moje sestra naši kuchyni se všemi těmy "blafy", jak uvádíš vařila v Rakousku a dlouhé léta se tím živila i v Kanadě. V obou zemích ji za naše jídla rvaly ruce. Naše kuchyň s masoxem, magim a já nevím, čím vším, je žádaná;-)

    Odpovědět

  • Dark_Side Dark_Side(neregistrovaný)

    To Jana Remkova: "tož" teda "Dobrou Chuť", :-(( takhle se vaří i v některých našich hospodách a restauracích. To pak ti zahraniční turisté mají zajímavý pocit z naší "národní kuchyně", "šmrncnuté" Knorrem, Maggim, Heinzem..... a "patlaly typu Babica". Nebylo by lepší naučit se vařit?:-K

    Odpovědět

  • Dark_Side (neregistrovaný/á) magi a worcester jsem si přidala já sama, vždy si upravuji jídlo tak, aby bylo poživatelné především pro mne. Ostatní suroviny jsou tak, jak byly uvedeny v bulharském jídelníčku. Pouze osolený výpek z masa má pro mne chuť, jak vývar z ponožek, bohužel, nemůžu si pomoct. Nikoho nenutím, aby to tak používal, každý si je schopen upravit recept podle sebe a své chuti sám. Ani "patlal" Babica, kterého jídla často vařím, nepoužívá magi a ostatní dochucovadla v té míře, jako já.;-)

    Odpovědět

  • Dark_Side Dark_Side(neregistrovaný)

    Gastronomie je o něčem jiném, než o jedné osobní zkušenosti na zájezdě s Čedokem. Fakt, že tam na stolech jsou kečupy a majonézy nevalné chuti automaticky neznamená, že s tím bulhaři běžně vaří. Sama Simona 33 potvrdila, že jejich národní kuchyně je výborná, ovšem to, co do toho jsou schopni někteří nacpat, je věc druhá. Nevěřím, že v původním receptu figuruje maggi, worcestr a podobné nesmysly a český kuchař, který to ochutnal chtěl dohnat původní skvělou chuť tím, co mu je blízké (např. kečup místo kvalitních rajčat nebo protlaku, maggi, aby to mělo tu správnou českou chuť atd.). Vždyť i nás existuje spousta "paskvilů", kterým se říká např. "pravá svíčková na smetaně", každý má však svůj zaručený recept, který s původním nemá nic společného. :-8

    Odpovědět

  • Ivana79 díky moc

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Naozaj krásna fotka a podľa surovín to vyzerá na chutný recept;-)Určite vyskúšam:yes:

    Odpovědět

  • Simona 33 jsem smutná z toho, že bych se mohla dotknout vašeho manžela:-(, to určitě nééé. Předpokládám, že žijete u nás, takže manžel ví, jak to chodí tady a jak v Bulharsku;-) Určitě mají i dobré věci, to ale nelze posoudit za pár dní dovolené. Řekla bych, že při čekání na oběd zhruba po hodině, přestanete mít hlad.:-( Dokonce jsem jednou při čekání na pivo(mimochodem není špatné), myslela, že se snad půjdu napít na záchod k umyvadlu. Ale bylo nám sděleno předem, že Bulhaři to mají v "nátuře";-) Děkuji za bodík, moc si ho vážím právě proto, že máte za manžela Bulhara a že to asi znáte.;-)

    Odpovědět

  • Simona 33 Simona 33

    Jídlo vypadá velice chutně:-p,hned bych si dala.....jen mě mrzí Vaše špatné zkušenosti s bulharskou kuchyní:-(....manžel je Bulhar,takže znám jejich styl vaření dost dobře a je fakt,že například čubrici nacpou snad všude,ale např. jejich saláty,dezerty a domácí kuchyně je výborná!:-)Některé jejich recepty jsem si taky sama upravila a vařím si "svou verzi". Jo a mimochodem kečup a jiná dochucovadla tam používají dóóst často;-).Posílám bodíka:yes::-K

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recepty bulharské kuchyně bulharské národní jídlo bulharské recepty bulharská kuchyně jidlo z kotlety bulharská kuchyně recepty bulharská jídla jak udělat kotlety bulharsko jídlo bulharské fráze bulharské jídlo jídla z kotlety bulharské pivo bulharské jídla co varit z kotlety jak upravit kotlety bulharská národní jídla bulharský jídelníček kozí maso bulharské jidla recepty

Zapomněl/a jsem heslo