Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulharské kotlety

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava)

6. 8. 2010 18:22

Suroviny

Porce: 2 porce

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota857 kJ / 205 kcal
Bílkoviny5,72 g
Tuky5,35 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol0 mg
Sodík2 022 mg
Sůl5,00 g
Sacharidy29,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám z Bulharska. Vlastně je to jediné jídlo, které mi tam chutnalo. Připravil je pro nás ve Starém Nesebaru český kuchař, který mi prozradil i ingredience. Hodně mi svým složením připomíná Lesácký kotlet.

Vše se může udělat na olivovém oleji, Bulhaři snad vaří pouze na něm. Já jsem použila slunečnicový olej.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

alca2

26. 6. 2017 18:59

alča2
Dnes jsem uvařila, jen jsem nepoužila magi ale libeček, chilli papričky a jen trošku kečupu na dochucení. Jídlo bylo výborné, všem chutnalo.<3<3 Opravdu výborný recept.:yes:

JanaDorazinova

28. 1. 2015 17:02

sorty: díky :-)

sorty

28. 1. 2015 13:11

Dělal jsem včera. :yes::yes::yes: Je to bomba :-p:yes::yes::yes:

JanaDorazinova

25. 9. 2013 15:26

Radulinka6:;-) díky:-)

Radulinka6

25. 9. 2013 12:27

velká pochvala,jednoduché a mňamozní,dělala jsem s kuřecími prsíčky jen jsem prvně orestovala maso,vyndala, zeleninu orestovala a pak přidala maso.I bez maggi a worcestru je to výborné.:yes::-p

JanaDorazinova

6. 10. 2010 18:23

Suvicka, myslím, že ty to můžeš posoudit, tak díky taky za názor a bod;-)

Suvicka

6. 10. 2010 16:03

Jani, tenhle receptik mi v srpnu nejak utekl. :-O
Nebudu se michat do vasi skvele debaty s Dark_Site, jen jsem chtela napsat, ze nase kuchyne je v zahranici oblibena. Uz parkrat jsem tu mela kamaradku s dcerkou na obede a vzdycky jim nase jidla chutnala. Pocinaje polevkou s nudlama, pres zapecene kureci se salamem a syrem az po honzovy buchty, nebo buchticky s kremem. :-)
Fotka krasna, chute budici. :-p Posilam bod cislo 22. :yes::-K

JanaDorazinova

6. 10. 2010 14:18

Dark_Side (neregistrovaný/á) , já se o to pokusím, myslím- "naučit se vařit":-D, děkuji za názor;;-)

Ještě jen snad dodatek: Moje sestra naši kuchyni se všemi těmy "blafy", jak uvádíš vařila v Rakousku a dlouhé léta se tím živila i v Kanadě. V obou zemích ji za naše jídla rvaly ruce. Naše kuchyň s masoxem, magim a já nevím, čím vším, je žádaná;-)

Dark_Side

6. 10. 2010 14:06

To Jana Remkova: "tož" teda "Dobrou Chuť", :-(( takhle se vaří i v některých našich hospodách a restauracích. To pak ti zahraniční turisté mají zajímavý pocit z naší "národní kuchyně", "šmrncnuté" Knorrem, Maggim, Heinzem..... a "patlaly typu Babica". Nebylo by lepší naučit se vařit?:-K

JanaDorazinova

6. 10. 2010 13:37

Dark_Side (neregistrovaný/á) magi a worcester jsem si přidala já sama, vždy si upravuji jídlo tak, aby bylo poživatelné především pro mne. Ostatní suroviny jsou tak, jak byly uvedeny v bulharském jídelníčku. Pouze osolený výpek z masa má pro mne chuť, jak vývar z ponožek, bohužel, nemůžu si pomoct. Nikoho nenutím, aby to tak používal, každý si je schopen upravit recept podle sebe a své chuti sám. Ani "patlal" Babica, kterého jídla často vařím, nepoužívá magi a ostatní dochucovadla v té míře, jako já.;-)

Dark_Side

6. 10. 2010 13:18

Gastronomie je o něčem jiném, než o jedné osobní zkušenosti na zájezdě s Čedokem. Fakt, že tam na stolech jsou kečupy a majonézy nevalné chuti automaticky neznamená, že s tím bulhaři běžně vaří. Sama Simona 33 potvrdila, že jejich národní kuchyně je výborná, ovšem to, co do toho jsou schopni někteří nacpat, je věc druhá. Nevěřím, že v původním receptu figuruje maggi, worcestr a podobné nesmysly a český kuchař, který to ochutnal chtěl dohnat původní skvělou chuť tím, co mu je blízké (např. kečup místo kvalitních rajčat nebo protlaku, maggi, aby to mělo tu správnou českou chuť atd.). Vždyť i nás existuje spousta "paskvilů", kterým se říká např. "pravá svíčková na smetaně", každý má však svůj zaručený recept, který s původním nemá nic společného. :-8

JanaDorazinova

6. 10. 2010 12:40

Ivana79 díky moc

Ivana79

6. 10. 2010 12:25

Naozaj krásna fotka a podľa surovín to vyzerá na chutný recept;-)Určite vyskúšam:yes:

JanaDorazinova

6. 10. 2010 12:15

Simona 33 jsem smutná z toho, že bych se mohla dotknout vašeho manžela:-(, to určitě nééé. Předpokládám, že žijete u nás, takže manžel ví, jak to chodí tady a jak v Bulharsku;-) Určitě mají i dobré věci, to ale nelze posoudit za pár dní dovolené. Řekla bych, že při čekání na oběd zhruba po hodině, přestanete mít hlad.:-( Dokonce jsem jednou při čekání na pivo(mimochodem není špatné), myslela, že se snad půjdu napít na záchod k umyvadlu. Ale bylo nám sděleno předem, že Bulhaři to mají v "nátuře";-) Děkuji za bodík, moc si ho vážím právě proto, že máte za manžela Bulhara a že to asi znáte.;-)

Simona 33

6. 10. 2010 11:02

Jídlo vypadá velice chutně:-p,hned bych si dala.....jen mě mrzí Vaše špatné zkušenosti s bulharskou kuchyní:-(....manžel je Bulhar,takže znám jejich styl vaření dost dobře a je fakt,že například čubrici nacpou snad všude,ale např. jejich saláty,dezerty a domácí kuchyně je výborná!:-)Některé jejich recepty jsem si taky sama upravila a vařím si "svou verzi". Jo a mimochodem kečup a jiná dochucovadla tam používají dóóst často;-).Posílám bodíka:yes::-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty bulharské kuchyně bulharské národní jídlo bulharské recepty bulharská jídla bulharská kuchyně jidlo z kotlety bulharské jídlo bulharská kuchyně recepty jak udělat kotlety bulharsko jídlo bulharské fráze jídla z kotlety bulharské pivo bulharské jídla co varit z kotlety jak upravit kotlety jídla z kotlet bulharská národní jídla bulharský jídelníček kozí maso

Suroviny: kotleta, rajče, paprika čerstvá zelená, žampióny, paprika kozí roh, cibule, omáčka worcesterová, maggi, hořčice, kečup sladký, olej, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Bulharské kotlety

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLpM